08 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 08.04.2015



08 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 08.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 08 nisan 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 08 nisan 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..





Nurselin Mutfağı  8 Nisan 2015 Su Böreği Tarifi



  • 5 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 bardak un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr dil peyniri
  • yarım kalıp beyaz peynir

  • Sıvı malzemeler karıştırılıp un ilave edilir ve sert bir hamur elde edilir.
  • Yumurtalar buzdolabından çıkmış olmamalı.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır,yarım saat dinlendirilir. Bir tencereye bol su koyulur. 1 yemek kaşığı tuz ve sıvı yağ koyulur, kaynatılır, bir kaba da soğuk su alınır. Bezeler açılır önce 1-2 dakika kaynayan suda pişirilir, soğuk suya alınır ve yağlanan tavaya dizilir. Programda tavada pişirildi siz tepside de fırında pişirebilirsiniz. Tereyağ eritilir ve her kata sürülür. Tam ortaya gelindiğinde iç malzemesi koyulur, yayılır. Ocağın üzerinde kısık ateşte çevire çevire pişirilir.






Nurselin Mutfağı  8 Nisan 2015 Papatya Pasta Tarifi

  • 4 kaşık tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 bardak un
  • Yarım bardak badem
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Kayısı marmelatı
Kreması: 3 yumurta, yarım bardak pudra şekeri, 1 bardak iri dövülmüş fındık, 1 paket vanilya, 2 limon kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Yumuşak tereyağ ile tüm malzemeler ile ele yapışmayan bir hamur yapılarak dinlendirilir. Hamur tart kalıbına göre açılır ve yayılır. Kabarmasını engellemek için çatalla delinir. Kayısı marmelatı sürülür. Yumurta çırpılarak pudra şekeri, limon kabuğu rendesi eklenir. İri çekilmiş fındıklar eklenip çırpılır hamurun üzerine dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkıp ılıyınca kayısı marmelatı eklenir ve süslenir.






Nurselin Mutfağı  8 Nisan 2015 Mısır Ekmeği Tarifi


  • 5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • kaynar su
  • Un ve kabartma tozu, tuz ile karıştırılır, ortası açılır. Yoğurt, sıvı yağ ve su ile tahta kaşıkla karıştırılır. Hamur cıvık olmalıdır. Hamur yağlanmış tepsiye yayılır, tahta kaşık soğuk suya batırılarak yayılır, kesilir ve  180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.





Nurselin Mutfağı  8 Nisan 2015 Haşlama Tarifi


Malzemeler:
  • 500 gram kemikli et
  • yarım su bardağı korkoti (mısır yarması)
  • 2 bağ karalahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram bal kabağı
  • 1 bardak haşlanmış renkli fasulye
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kurutulmuş acı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kaşık tereyağı

Hazırlanışı
Kemikli etler tereyağında biraz kavrulur. Rengi dönünce bol su eklenip haşlanmaya bırakılır.
Mısır yarması sıcak suda 15-20 dakika kadar bekletilir.
Karalahana yaprakları ince ince doğranır ve bol suda haşlanır.
Az pişen etlerin üzerine küçük küçük doğranan soğanlar ve küp küp doğranan kabaklar bırakılır. Haşlanan lahana ve doğranan patatesler eklenir. Sıcak suda bekletilen korkoti, mısır ve haşlanan barbunya ilave edilir. İsteğe bağlı baharatları atılır. 1 kaşık tereyağ eklenip, pişirilmeye bırakılır.Ocaktan alınınca içine ceviz atılır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}