Çökertme Kebabı
300 gr. dana bonfile
3 patates
1 kase yoğurt
3 patlıcan
2 domates
3 sivri biber
Sos:
4-5 domates
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tahin
Kekik
Nane
Biberiye
Etler kibrit çöpü gibi doğranır; 2 yemek kaşığı teriyaki sos, 2 tatlı kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı acı tatlı sos ve zeytinyağ ile bir süre bekletilir. Patlıcanlar közlenir. Etler küp küp doğranmış biber ve domates ile sotelenir. Domates sos için soğan yemeklik doğranır tavada bir süre kavrulur,sarımsaklar eklenir, domatesler eklenir, yeşil biberler ve taze otlarla sos hazırlanır. Yoğurda tahin, közlenip ince ince kıyılmış patlıcan ve tuz, karabiber eklenip karıştırılır. Kibrit çöpü gibi doğranan patatesler kızartılır.Servis tabağına önce patatesler yerleştirilir, üzerine yoğurt, domates sos ve en üste de etler konulup servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder