Refika'nın Mutfağı 25 Mart 2015 ntv- 25.03.2015 Refika'nın Mutfağı Tarifleri



Refika'nın Mutfağı 25 Mart 2015 ntv- 25.03.2015 Refika'nın Mutfağı Tarifleri, kadayıflı parmak tavuk tarifi, refikanın mutfağı kadayıflı parmak tavuk tarifi, parmak tavuk nasıl yapılır, Köz Biberli Batırmalık Tarifi,Baharatlı Mısır Ekmeği Tarifi

Refika'nın Mutfağı 25 Mart 2015 - Kadayıflı Parmak Tavuk Tarifi

2 parça tavuk göğsünü yani bir tavuğun göğsünü 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Tavukları 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabibere bulayın. Geniş tabanlı çelik bir tencereye 2 parmak kalınlığında ayçiçek yağı dökün. 1 çorba kaşığı isotu 2 çorba kaşığı suyla karıştırıp, 2 yumurtanın sarısıyla çırpın ve geniş bir tabağa koyun. Kadayıf ve unu da ayrı ayrı tabaklara aynı şekilde yayın. Kadayıfların iyice kuru olmasına dikkat edin. Eğer kadayıflarınız taze ise bir gece önceden açıkta bırakarak ya da fırında kurutabilirsiniz. Tavukları sırasıyla un, yumurta sarısı ve en son kadayıflara bulayın. Yalnız kadayıflara bularken çok bastırmayın, üzerine yapışması yeterlidir. Kadayıfa buladığınız tavukları ısınmış yağa atın ve altın sarısı olana kadar kızartın.
Pişen tavukları kağıt havlu olan bir tabağa alın, fazla yağını bıraksın. Servis etmeden önce, sıcağı üstündeyken bir parça limon sıktığınızda tatlar daha da yukarı çıkacaktır.
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon
2 dal maydanoz
Panelemek için
2 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı isot
2 çorba kaşığı su
Tel kadayıf
Un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı


Köz Biberli Batırmalık Tarifi

Mutfak robotunun en altına 8 dal maydanozu yerleştirin. Üzerine 8 adet çeri domatesi, ikiye böldüğünüz 1 adet küçük kırmızı soğanı, 1 diş sarımsağı, 3 tane közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin ve mutfak robotunu birkaç tur çalıştırın. Fazla çalıştırırsanız çok suyunu bırakır ve bulamaç gibi olur, bu şekilde güzel bir ezme görüntüsünde olacak. Malzemeleri çektikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı tuzu ve ½ çay kaşığı pul biberi ekleyip, karıştırın. Dilerseniz 2 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz servis ederken.
Malzemeler
8 adet çeri domates
3 tane közlenmiş kırmızı biber
8 dal maydanoz
1 adet küçük kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığ tuz
1 çay kaşığı pulbiber
½ çay kaşığı karabiber
İsteğe göre;
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Baharatlı Mısır Ekmeği Tarifi

Geniş bir kapta 150 gr mısır ununu, 2 çorba kaşığı kaymağı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz şekeri, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, ½ paket kabartma tozunu, yarımşar çay kaşığı pul biberi, karabiberi, çemeni ve 1 çay kaşığı sarımsak tozunu iyice birbirlerine geçene kadar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yalnız suyun ne kaynar ne de soğuk lazım. Çok sıcak olursa acı bir tat verebilir. Su kaynadıktan 5-6 dakika sonra, hafif ılıyınca kullanmak uygun olacaktır. Suyu ekledikten sonra iyice karıştırın. Başta biraz cıvık olabilir; ancak karıştırdıkça kıvamlanacaktır. Seramik veya yapışmaz bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın. Yağ ısınınca karışımı tavaya döküp yayın. Altı iyice pişip, renk alana kadar tavada ısıtın. Üstünü pişirmek için 230 derecedeki ızgara modunda fırının en üst rafına koyun. 4 dakika sonunda üstü de pişecektir. Pişen ekmeğinizi geniş bir tabağa alıp, kareler halinde doğrayıp servis edebilirsiniz.
Malzemeler
150 gr kavrulmuş mısır unu
2 çorba kaşığı kaymak
1 çay kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
½ paket kabartma tozu
½ çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı çemen
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 bardak ılık su

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}