26 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 mart perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 mart 2015 nurselin mutfağı üzümlü kıymalı nokul nasıl yapılır, üzümlü kıymalı nokul tarifi, üzümlü kıymalı nokul malzemeleri, üzümlü kıymalı nokul nasıl pişirilir, üzümlü kıymalı nokul nasıl yapılır, nurselin mutfağı sinop tarifleri, nokul nasıl yapılır, nokul nedir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan üzümlü kıymalı nokul tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Kıymalı İç İçin:
500 gram dana kıyma
3 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru Üzümlü İç Harç İçin:
500 gram kuru üzüm
1 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz
Yarım çay kaşığı karanfil
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamur İçin:
7 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek Kaşığı yoğurt
Yarım paket kuru maya
2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Üzeri İçin:
Çörek otu
Kavrulmuş Susam
Hazırlanışı:
Soğan yemeklik doğranarak tereyağı ve sıvı yağla kavrulur. İçerisine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur için yoğurma kabına un,tereyağı, sirke, yoğurt,maya sıvı yağ,yumurta, kabartma tozu, tuz ve su eklenir ve hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurun üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Üzümlü harç için ceviz, yıkanmış üzüm, karanfil, sıvı yağ ve şeker karıştırılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır ve un ile ince yufka açılır. Açılan yufkanın üzerine yağ sürüldükten sonra üzümlü harçtan yayılarak rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır.Diğer yufka da aynı şekilde açıldıktan sonra üzerine kıymalı harç yayılır ve aynı şekilde sarılır.
ÜZÜMLÜ KIYMALI NOKUL
Malzemeler:
Kıymalı İç İçin:
500 gram dana kıyma
3 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru Üzümlü İç Harç İçin:
500 gram kuru üzüm
1 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz
Yarım çay kaşığı karanfil
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamur İçin:
7 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek Kaşığı yoğurt
Yarım paket kuru maya
2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Üzeri İçin:
Çörek otu
Kavrulmuş Susam
Hazırlanışı:
Soğan yemeklik doğranarak tereyağı ve sıvı yağla kavrulur. İçerisine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur için yoğurma kabına un,tereyağı, sirke, yoğurt,maya sıvı yağ,yumurta, kabartma tozu, tuz ve su eklenir ve hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurun üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Üzümlü harç için ceviz, yıkanmış üzüm, karanfil, sıvı yağ ve şeker karıştırılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır ve un ile ince yufka açılır. Açılan yufkanın üzerine yağ sürüldükten sonra üzümlü harçtan yayılarak rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır.Diğer yufka da aynı şekilde açıldıktan sonra üzerine kıymalı harç yayılır ve aynı şekilde sarılır.
Yufkaların ikisi üzümlü, diğer ikisi de kıymalı olmak üzere hazırlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek susam ve nokul çörek otu serpilip kenarlarına bıçakla çizikler atılır.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder