26 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 mart perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 mart 2015 nurselin mutfağı balık pilaki nasıl yapılır, balık pilaki tarifi, balık pilakil malzemeleri, balık pilaki nasıl pişirilir, balık pilaki nasıl yapılır, nurselin mutfağı sinop tarifleri,pilaki nasıl yapılır,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan balık pilakil tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
BALIK PİLAKİ
Malzemeler:
tuzlu lakerda balık
2 su bardağı bulgur
yarım beyaz lahana
1 demet rezene
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
2 sap pırasa
yarım demet pazı
yarım demet ıspanak
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı bulgur
yarım beyaz lahana
1 demet rezene
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
2 sap pırasa
yarım demet pazı
yarım demet ıspanak
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı;
Yemeklik doğranan kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine taze soğanlar eklenir. Daha sonra sırasıyla yine küçük küçük doğranan pırasalar, lahana yaprakları, pazılar, ıspanaklar, maydanozlar, taze naneler, dereotu ve son olarak rezenesi eklenip yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine yıkanan bulgur eklenir. Sebzeler çok öldürülmeden ocaktan alınır. Karabiberi ve tuzu eklenir. Geniş bir cam kaba yayılır üzerine suda çözdürülüp dilimlenen balıklar dizilir. Tavada eritilen tereyağının üzerine pulbiber atılır. Balıkların üzerine gezdirilir ve 180 derecede fırına verilir.
Yemeklik doğranan kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine taze soğanlar eklenir. Daha sonra sırasıyla yine küçük küçük doğranan pırasalar, lahana yaprakları, pazılar, ıspanaklar, maydanozlar, taze naneler, dereotu ve son olarak rezenesi eklenip yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine yıkanan bulgur eklenir. Sebzeler çok öldürülmeden ocaktan alınır. Karabiberi ve tuzu eklenir. Geniş bir cam kaba yayılır üzerine suda çözdürülüp dilimlenen balıklar dizilir. Tavada eritilen tereyağının üzerine pulbiber atılır. Balıkların üzerine gezdirilir ve 180 derecede fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder