2 parça tavuk göğsünü yani bir tavuğun göğsünü 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Tavukları 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabibere bulayın. Geniş tabanlı çelik bir tencereye 2 parmak kalınlığında ayçiçek yağı dökün. 1 çorba kaşığı isotu 2 çorba kaşığı suyla karıştırıp, 2 yumurtanın sarısıyla çırpın ve geniş bir tabağa koyun. Kadayıf ve unu da ayrı ayrı tabaklara aynı şekilde yayın. Kadayıfların iyice kuru olmasına dikkat edin. Eğer kadayıflarınız taze ise bir gece önceden açıkta bırakarak ya da fırında kurutabilirsiniz. Tavukları sırasıyla un, yumurta sarısı ve en son kadayıflara bulayın. Yalnız kadayıflara bularken çok bastırmayın, üzerine yapışması yeterlidir. Kadayıfa buladığınız tavukları ısınmış yağa atın ve altın sarısı olana kadar kızartın.
Pişen tavukları kağıt havlu olan bir tabağa alın, fazla yağını bıraksın. Servis etmeden önce, sıcağı üstündeyken bir parça limon sıktığınızda tatlar daha da yukarı çıkacaktır.
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon
2 dal maydanoz
Panelemek için
2 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı isot
2 çorba kaşığı su
Tel kadayıf
Un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
0 yorum:
Yorum Gönder