Refika'nın Mutfağı 25 Mart 2015 Baharatlı Mısır Ekmeği Tarifi




Refika'nın Mutfağı 25 Mart 2015 ntv- 25.03.2015 Refika'nın Mutfağı Tarifleri, kadayıflı parmak tavuk tarifi, refikanın mutfağı kadayıflı parmak tavuk tarifi, parmak tavuk nasıl yapılır, Köz Biberli Batırmalık Tarifi,Baharatlı Mısır Ekmeği Tarifi, refikanın mutfağı izle

Baharatlı Mısır Ekmeği Tarifi

Geniş bir kapta 150 gr mısır ununu, 2 çorba kaşığı kaymağı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz şekeri, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, ½ paket kabartma tozunu, yarımşar çay kaşığı pul biberi, karabiberi, çemeni ve 1 çay kaşığı sarımsak tozunu iyice birbirlerine geçene kadar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yalnız suyun ne kaynar ne de soğuk lazım. Çok sıcak olursa acı bir tat verebilir. Su kaynadıktan 5-6 dakika sonra, hafif ılıyınca kullanmak uygun olacaktır. Suyu ekledikten sonra iyice karıştırın. Başta biraz cıvık olabilir; ancak karıştırdıkça kıvamlanacaktır. Seramik veya yapışmaz bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın. Yağ ısınınca karışımı tavaya döküp yayın. Altı iyice pişip, renk alana kadar tavada ısıtın. Üstünü pişirmek için 230 derecedeki ızgara modunda fırının en üst rafına koyun. 4 dakika sonunda üstü de pişecektir. Pişen ekmeğinizi geniş bir tabağa alıp, kareler halinde doğrayıp servis edebilirsiniz.
Malzemeler
150 gr kavrulmuş mısır unu
2 çorba kaşığı kaymak
1 çay kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
½ paket kabartma tozu
½ çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı çemen
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 bardak ılık su

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}