26 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 26.03.2015



26 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 26.03.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 26 mart 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 26 mart 2015, 25 mart perşembe nurselin mutfağı izle





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programı yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




KEKLİ BAKLAVA

Malzemeler:
1 adet yumurta
  •  3/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • yarım paket kabartma tozu

Keki için:
1 su bardağı ceviz
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
  •  4 su bardağı toz şeker
  •  4 bardak su

Üzeri için:
  • toz fıstık
  •  hindistan cevizi

Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti için su ve şeker ocakta kaynatılır. Pişmeye yakın limon suyu damlatılarak soğutulur. 
Kek hamuru için  karıştırma kabında  4 yumurta ve şeker mikserle çırpılır.İçerisine un, kabartma tozu, ceviz ilave edilerek karıştırılır.Başka bir yoğurma kabına  1 yumurta kırılır. İçerisine sıvı yağ, süt, sirke, tuz, yarım paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un katılarak  hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 20 bezeye ayrılarak tabak büyüklüğünde açılır. Açılan yufkaların 10 tanesinin arasına yapışmasın diye bol nişasta serpilip üst üste dizilir ve oklava ile açılarak inceltilir. Üzerine tereyağı gezdirilerek tepsiye serilir. Tepsiden taşan kısımlar kesilir ve tepsideki hamurun üzerine kek hamuru dökülür.taşıyorsa kenarlarını kesiniz. Üzerine hazırlanan kek harcı yayılır. Kalan 10 beze aynı şekilde açılıp kek harcının üzeri kapatılır. Kenarları düzeltilir ve üçgen dilimler çıkacak şekilde kesilir.  Tereyağı eritilip baklavanın üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca biraz ılıması beklenerek üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Çıkarılan üçgen dilimler kenar kısımlarından toz fıstığa ve hindistan cevizine bulanıp servis edilir.


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan üzümlü kıymalı nokul tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ÜZÜMLÜ KIYMALI NOKUL

Malzemeler:
Kıymalı İç İçin:
 500 gram dana kıyma
 3 adet soğan
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru Üzümlü İç Harç İçin:
 500 gram kuru üzüm
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı ceviz
 Yarım çay kaşığı karanfil
 Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamur İçin:
 7 su bardağı un
 150 gram tereyağı
 1 yemek kaşığı sirke
 1 yemek Kaşığı yoğurt
 Yarım paket kuru maya
 2 çay bardağı sıvı yağ
 2 adet yumurta
 Yarım paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 su bardağı su

Üzeri İçin:
 Çörek otu
 Kavrulmuş Susam

Hazırlanışı:
 Soğan yemeklik doğranarak tereyağı ve sıvı yağla kavrulur. İçerisine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.  Hamur için yoğurma kabına un,tereyağı, sirke, yoğurt,maya sıvı yağ,yumurta, kabartma tozu, tuz ve su eklenir ve hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurun üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Üzümlü harç için ceviz, yıkanmış üzüm, karanfil, sıvı yağ ve şeker karıştırılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır ve un ile ince yufka açılır. Açılan yufkanın üzerine yağ sürüldükten sonra üzümlü harçtan yayılarak rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır.Diğer yufka da aynı şekilde açıldıktan sonra üzerine kıymalı harç yayılır ve aynı şekilde sarılır.
Yufkaların ikisi üzümlü, diğer ikisi de kıymalı olmak üzere hazırlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek susam ve nokul çörek otu serpilip kenarlarına bıçakla çizikler atılır.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.




BALIK PİLAKİ

Malzemeler:

tuzlu lakerda balık
 2 su bardağı bulgur
 yarım beyaz lahana
 1 demet rezene
 yarım demet dereotu
 yarım demet taze soğan
 2 sap pırasa
 yarım demet pazı
 yarım demet ıspanak
 1 tutam taze nane
 1 tutam maydanoz
 1 adet kuru soğan
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı;
Yemeklik doğranan kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine taze soğanlar eklenir. Daha sonra sırasıyla yine küçük küçük doğranan pırasalar, lahana yaprakları, pazılar, ıspanaklar, maydanozlar, taze naneler, dereotu ve son olarak rezenesi eklenip yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine yıkanan bulgur eklenir. Sebzeler çok öldürülmeden ocaktan alınır. Karabiberi ve tuzu eklenir. Geniş bir cam kaba yayılır üzerine suda çözdürülüp dilimlenen balıklar dizilir. Tavada eritilen tereyağının üzerine pulbiber atılır. Balıkların üzerine gezdirilir ve 180 derecede fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}