27.03.2015 Ver Fırına Zahide Çetin Fındıklı Portakallı Islak Kek Tarifi
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
3/4 mısır yağı
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
100 gr dövülmüş fındık
3 portakal
sosu: 2 su bardağı süt, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao,60 gr portakal suyu
üzerine: 50 gr sıvı krema,150 gr bitter çikolata,50 gr file fındık, 50 gr pudra şekeri
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene
kadar çırpıyoruz. Sıvı malzemeleri karıştırıp yumurtaya ekliyoruz.Unu ve diğer
tüm katıları elekten geçirip ekliyoruz ve spatulayla karıştırıyoruz. Portakal
kabuğu rendesini ve fındıkları da ekleyip 180 derece fırında 25 dakika
pişiriyoruz. Sosu için portakal suyu hariç tüm malzemeleri kaynatmadan
ısıtıyoruz. Sos soğuyunca portakal suyunu ekliyoruz. Üzeri için kremayı ısıtıp
çikolatayı içinde eritiyoruz. Keki sosla ıslatıp üzerine gezdiriyoruz. Fındık
ve pudra şekeri ile servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder