27 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Etli Ekmek Tarifi



27 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 mart 2015 nurselin mutfağı etli ekmek nasıl yapılır, 27 mart 2015 nurselin mutfağı etli ekmek tarifi, etli ekmek malzemeleri, etli ekmek nasıl pişirilir, etli ekmek nasıl yapılır, nurselin mutfağı konya tarifleri,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Etli Ekmek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ETLİ EKMEK

Malzemeler:
Hamuru İçin:
11 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 bardak su

İç Harcı İçin:
600 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
10 adet sivri biber
4 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım bardak su

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur ve kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. İç harcı için domates, soğan, yeşil biber doğranarak kıymanın üzerine ilave edilir. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve su ilave edilerek iyice karıştırılır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılarak un yardımıyla  merdane ile uzunlamasına açılarak üzerine kıymalı harçtan yayılır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}