27 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 27.03.2015



27 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 27.03.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 27 mart 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 27 mart 2015, 27 mart perşembe nurselin mutfağı izle





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programı yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




KARLI KURABİYE

Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
un

İç Harcı İçin:
10 adte kuru kayısı
10 adte kuru incir
yarım su bardağı bal
ceviz

Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 bardak su

Hazırlanışı:
Hamuru için kakao, şeker, vanilya, kabartma tozu,yumurta,tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır.Üzerine alabildiği kadar un ilave edilerek hamur yoğurulur.
İç harcı için kayısı ve incir küçük küçük doğranarak bal ile birlikte ocakta pişirilir. Ceviz eklenir ve soğutulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve içli köfte yapar gibi içerisine iç harçtan doldurulur ve fırın tepsisine dizilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra soğuması beklenir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Soğuk kurabiyenin üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Daha sonra kurabiyeler isteğe göre fıstığa ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir.




TANDIR ÇORBASI

Malzemeler:
250 gr küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı buğday
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı et suyu
su

Hazırlanışı:

Kuşbaşı etler tencerede haşlanır. Ayrı bir tencerede tereyağında doğranmış soğan kavrulur. Üzerine haşlanmış etler, domates salçası ve biber salçası eklenerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra içerisine haşlanmış nohut, buğday, yeşil mercimek, tuz, karabiber, pul biber, et suyu ve su ilave edilerek iyice pişirilir.Afiyet olsun.





ÇULLAMA KÖFTE

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
yarım su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı un

Salatası İçin:
4 adet kırmızı kuru soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı sumak tozu
2 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
 Pirinç yıkanarak sıcak suda pişirilir. Geniş bir kaba  rendelenmiş soğan,  tuz, karabiber , ince doğranmış maydanoz ve sarımsak eklenir.Pişirilen pirinç de ilave edilerek kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp elde yuvarlanır. Yassı şekli verilerek tuzlu suda haşlanır. Yüzeye çıkınca kevgirle alınır.Bir kaba 5 yumurta kırılır ve içine un katılarak iyice çırpılır. Haşlanan köfteler bu karışıma batırılır ve bol yağda kızartılır. Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. İçine ince doğranan maydanoz, Sumak tozu ,tuz ve sıvı yağ dökülerek harmanlanır  ve servis tabağına alınır. Üzerine de köfteler yerleştirilerek servis edilir.



ETLİ EKMEK

Malzemeler:
Hamuru İçin:
11 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 bardak su

İç Harcı İçin:
600 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
10 adet sivri biber
4 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım bardak su

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur ve kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. İç harcı için domates, soğan, yeşil biber doğranarak kıymanın üzerine ilave edilir. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve su ilave edilerek iyice karıştırılır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılarak un yardımıyla  merdane ile uzunlamasına açılarak üzerine kıymalı harçtan yayılır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}