27 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Çullama Köfte Tarifi



27 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 mart 2015 nurselin mutfağı çullama köfte nasıl yapılır, 27 mart 2015 nurselin mutfağı çullama köfte tarifi, çullama köfte malzemeleri, çullama köfte nasıl pişirilir, çullama köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı konya tarifleri,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan çullama köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ÇULLAMA KÖFTE

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
yarım su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı un

Salatası İçin:
4 adet kırmızı kuru soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı sumak tozu
2 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
 Pirinç yıkanarak sıcak suda pişirilir. Geniş bir kaba  rendelenmiş soğan,  tuz, karabiber , ince doğranmış maydanoz ve sarımsak eklenir.Pişirilen pirinç de ilave edilerek kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp elde yuvarlanır. Yassı şekli verilerek tuzlu suda haşlanır. Yüzeye çıkınca kevgirle alınır.Bir kaba 5 yumurta kırılır ve içine un katılarak iyice çırpılır. Haşlanan köfteler bu karışıma batırılır ve bol yağda kızartılır. Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. İçine ince doğranan maydanoz, Sumak tozu ,tuz ve sıvı yağ dökülerek harmanlanır  ve servis tabağına alınır. Üzerine de köfteler yerleştirilerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}