26 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kekli Baklava Tarifi



26 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 mart perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 mart 2015 nurselin mutfağı kekli baklava nasıl yapılır, kekli baklava tarifi, kekli baklava malzemeleri, kekli baklava nasıl pişirilir, kekli baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı sinop tarifleri



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan kekli baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KEKLİ BAKLAVA

Malzemeler:
1 adet yumurta
  •  3/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3/2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • yarım paket kabartma tozu

Keki için:
1 su bardağı ceviz
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
  •  4 su bardağı toz şeker
  •  4 bardak su

Üzeri için:
  • toz fıstık
  •  hindistan cevizi

Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti için su ve şeker ocakta kaynatılır. Pişmeye yakın limon suyu damlatılarak soğutulur. 
Kek hamuru için  karıştırma kabında  4 yumurta ve şeker mikserle çırpılır.İçerisine un, kabartma tozu, ceviz ilave edilerek karıştırılır.Başka bir yoğurma kabına  1 yumurta kırılır. İçerisine sıvı yağ, süt, sirke, tuz, yarım paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un katılarak  hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 20 bezeye ayrılarak tabak büyüklüğünde açılır. Açılan yufkaların 10 tanesinin arasına yapışmasın diye bol nişasta serpilip üst üste dizilir ve oklava ile açılarak inceltilir. Üzerine tereyağı gezdirilerek tepsiye serilir. Tepsiden taşan kısımlar kesilir ve tepsideki hamurun üzerine kek hamuru dökülür.taşıyorsa kenarlarını kesiniz. Üzerine hazırlanan kek harcı yayılır. Kalan 10 beze aynı şekilde açılıp kek harcının üzeri kapatılır. Kenarları düzeltilir ve üçgen dilimler çıkacak şekilde kesilir.  Tereyağı eritilip baklavanın üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca biraz ılıması beklenerek üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Çıkarılan üçgen dilimler kenar kısımlarından toz fıstığa ve hindistan cevizine bulanıp servis edilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}