Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde ve tabii ki renklitopuklar.blogspot.com'da bulabilirsiniz!
İhsan Arı'nın Çay Saati Kurabiyesi
4 bardak
un
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
3
fincan şeker
2
yumurta
4
kaşık kakao
1
paket margarin (250gr)
Üzerine:
150 gr hindistan cevizi,150 gr antep fıstığı tozu,150 gr file badem
Şurubu:
1,5 bardak şeker 1 su bardağı su
Kurabiye
hamuru için tüm malzemeleri kariştirin kulak memesi kivaminda bir hamur
elde edin. Kurabiyelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın ve 180
derecede pişirilir. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp
çıkartın. Daha sonra üzeri için istediğiniz süslemeye batırıp servis edin.
Ver Fırına İlyas Vekilov'un Meyveli Rus Salatası Tarifi
1 poşet maya
1 kg. un
300 ml. ayçiçek yağı
Vanilya şekeri
Şeker
1 Kaşık tuz
500 ml. süt
300 gr mürdüm eriği
250 gr. yaban mersini
250 gr. Çilek
Bir kaseye maya, 1 çay kaşığı şeker,1/3 su
bardağı ılık su koyulur. Bir tencereye 2 su bardağı süt, şeker, yağ ocağa
alınır ve oda sıcaklığına kadar ısıtılır. Ocaktan alınıp maya eklenir, İçine
yavaş yavaş un eklenir. Hamur mayalanması iki katına ulaşması için
dinlendirilir. İki katına ulaşınca tart kalıbına ayçiçek yağı sürülür biraz un
atıp hamur yayılır. Kaşıkla birkaç delik açılır, Üzerine meyveler açılır,
yaklaşık yarım su bardağı şeker ilave edilir, hamurdan kafes yapılıp üzerine
yayılır. Yumurta sarısı sürülüp 200 derecede 20-25 dk. pişirilir.
Taha Erkan Çikolatalı Kurabiye Tarifi
300 gr. toz şeker
250 gr. oda sıcaklığına getirilmiş tereyağı
2 iri yumurta
1 tetlı kaşığı vanilya özü (yoksa şekerli vanilin)
300 gr. un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
250-300 gr damla çikolata
Fırını 160-170 derecede ısıtılır
Un, karbonat, tuz bir kaba eklenir. Tereyağ ile şeker iyice çırpılır. Çikolatalar eklenip tekrar çok az çırpılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye çorba kaşığı ile 2-3 cm ara ile koyulur.8-10 dakika kadar etrafı kızarana ortası hafif renk alana kadar kızartılır. Tepside biraz bekletilip tel ızgara üzerinde kızartılır.
Zahide Çetin Portakallı Şifon Kek Tarifi
7 adet orta boy yumurta
240 gr. un
300 gr. şeker
12 gr kabartma tozu
2 gr tuz
125 gr taze sıkılmış portakal suyu
3-4 tane portakal
125 gr. sıvıyağ
50 gr. su
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı krem tartar
Sosu: 150 gr beyaz çikolata, 50 gr. sıvı krema, 1 adet meyvelerinden ayrılmış altın çilek, 100 gr. file badem
Yumurtaların sarısı ayrılıp 5 dk. çırpılır,
Üzerine şeker eklenip 7 dk. kadar çırpılır,
Sıvılar eklenip karıştırılır, katılar da eklenip spatula ile yedirilir.Yumurtaların beyazları traş köpüğü kıvamına getirilir ve tartar ile sabitlenir. Kekin tüm malzemeleri karıştırılır ve 160 derecede 50-55 dk. pişirilir. Üzerine sıcak kremanın içine beyaz çikolata eritilir. Servisten önce kekin üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder