Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
4 demet pazı
500 gr kıyma
4 soğan
2 su bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
su
Hazırlanışı:
Pazı yaprakları kaynayan suya batırılır ve yumuşayınca hemen çıkarılıp soğuk suya batırılır. Kaynar suda pazı yaprakları çok beklenirse erirler bu yüzden çok bekletmeden çıkarılı. Yaprakları düzeltip süzgece alınır.İç harcı için, kıyma karıştırma kabına alınır. Soğanlar yemeklik doğranır. Pirinç yıkanıp süzülür ve pirinçle soğan da kıymanın üzerine eklenir. Maydanoz, dereotu ve nane ince ince doğranarak ilave edilir. Salça, tuz ve karabiber koyulur. Zeytinyağı dökülür ve iç harç yoğrulur. Pazı yapraklarına iç harçtan koyularak sarılır. Pazı sapları tencere zeminine yerleştirilir. Üzerine pazı sarmaları dizilir.
Sosu için, tereyağını sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Peşinden salçayı koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sıcak suyunu da döküyoruz. Sos haline gelene kadar kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine sosu döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Üzerine bir servis tabağını kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
PAZI SARMASI
Malzemeler:
4 demet pazı
500 gr kıyma
4 soğan
2 su bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
su
Hazırlanışı:
Pazı yaprakları kaynayan suya batırılır ve yumuşayınca hemen çıkarılıp soğuk suya batırılır. Kaynar suda pazı yaprakları çok beklenirse erirler bu yüzden çok bekletmeden çıkarılı. Yaprakları düzeltip süzgece alınır.İç harcı için, kıyma karıştırma kabına alınır. Soğanlar yemeklik doğranır. Pirinç yıkanıp süzülür ve pirinçle soğan da kıymanın üzerine eklenir. Maydanoz, dereotu ve nane ince ince doğranarak ilave edilir. Salça, tuz ve karabiber koyulur. Zeytinyağı dökülür ve iç harç yoğrulur. Pazı yapraklarına iç harçtan koyularak sarılır. Pazı sapları tencere zeminine yerleştirilir. Üzerine pazı sarmaları dizilir.
Sosu için, tereyağını sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Peşinden salçayı koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sıcak suyunu da döküyoruz. Sos haline gelene kadar kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine sosu döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Üzerine bir servis tabağını kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder