16 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Katlı Poğaça Tarifi



16 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 16.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta katlı poğaça  tarifi,katlı poğaça   nasıl yapılır, katlı poğaça   malzeme listesi, katlı poğaça  tarifi, katlı poğaça   nasıl yapılır. katlı poğaça  nasıl yapılır, mercimek çorbası tarifi





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KATLI POĞAÇA

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
su

Kat araları için:
tereyağı

Hazırlanışı:
 Un karıştırma kabına alınır içerisine tuz, süt, zeytinyağı ,toz şeker,yumurta,maya ve su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 8 bezeye ayrılıp bezeler un tabak büyüklüğünde açılır. Her bir hamurun arasına erimiş tereyağı sürülerek ( en üstteki hariç)  üst üste koyulur ve merdaneyle hafifçe bastırarak biraz daha açılır. Yağlı kağıt üzerine alınarak, bıçak yardımıyla ortadan önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde kesilir. Kenarları kesilmeden bütün kalacak şekilde. Ortadaki hamur uçların tam geri değil de sağa ve geriye doğru çekilir ve yatırılır. Hamur tepside mayalanmaya bırakılır. Yaprak kısımlarına yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Ortasına yeşillik, domates, zeytin ve peynir koyarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}