Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Malzemeler:
ZENCEFİLLİ PIRASALI PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 patates
- 2 pırasa
- 1 parça taze zencefil
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşğı zeytinyağı
- tuz
- su
Üzeri İçin:
2 dilim kepek ekmek
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Pırasa ve patatesler büyük parçalar halinde doğranır,Tencereye zeytinyağı alınır önce patatesler kavrulur, daha sonra pırasalar eklenir kavurmaya devam edilir,Üzerine su eklenerek pişirilir.Daha sonra rendelenmiş zencefil eklenir. Başka bir tencerede tereyağı ile un kavrularak et suyu eklenir. Pişen patates ve pırasalar püre haline getirilerek karışıma eklenir. Çorbanın kıvamı su ile ayarlanır. Ekmekler küp küp doğranarak tereyağında kızartılır. çorba servis edilirken üzerine eklenir..
0 yorum:
Yorum Gönder