Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Malzemeler:
-3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- Sıcak su
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
Şerbet İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alınır. Ortasını havuz gibi açılır ve yaş maya koyulur. Unun üzerine tuz ve toz şeker serpilir. Ortaya, mayanın üzerine sıcak su dökülür. Parmaklarımızla maya eritilir. Kenarlardan biraz un alarak ortada bir bulamaç hazırlanır. Bulamacın üzeri unla kapatılır. Üzerindeki unlar çatlamaya başlayana kadar bu şekilde bekletilir. Streç filmle üzerini kapatılır. Un çatlamaya başlayınca hamur yoğurmaya başlanır. Ilık su ilave edilir ve cıvık bir hamur elde edilir. Hamurun üstü tekrar streç filmle kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye dökülür. Limonu eklenir ve kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp altı kapatılır. Şerbet ocaktan alınıp bir kaseye dökülür. Tencerede sıvıyağ ısıtılır. Lokma harcından bir parça tutularak, tatlı kaşığı önce yağa batırılır, sonra küçük lokma parçaları koparıp kızgın yağa atılır. Hamurlar kızarınca kevgirle çıkarılır ve şerbete atılır.Şerbetini çeken lokmalar kuplara koyularak servis edilir.
KUPTA LOKMA TATLISI
Malzemeler:
-3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- Sıcak su
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
Şerbet İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alınır. Ortasını havuz gibi açılır ve yaş maya koyulur. Unun üzerine tuz ve toz şeker serpilir. Ortaya, mayanın üzerine sıcak su dökülür. Parmaklarımızla maya eritilir. Kenarlardan biraz un alarak ortada bir bulamaç hazırlanır. Bulamacın üzeri unla kapatılır. Üzerindeki unlar çatlamaya başlayana kadar bu şekilde bekletilir. Streç filmle üzerini kapatılır. Un çatlamaya başlayınca hamur yoğurmaya başlanır. Ilık su ilave edilir ve cıvık bir hamur elde edilir. Hamurun üstü tekrar streç filmle kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye dökülür. Limonu eklenir ve kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp altı kapatılır. Şerbet ocaktan alınıp bir kaseye dökülür. Tencerede sıvıyağ ısıtılır. Lokma harcından bir parça tutularak, tatlı kaşığı önce yağa batırılır, sonra küçük lokma parçaları koparıp kızgın yağa atılır. Hamurlar kızarınca kevgirle çıkarılır ve şerbete atılır.Şerbetini çeken lokmalar kuplara koyularak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder