11 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı içli köfte tarifi, içli köfte nasıl yapılır,içli köfte tarifi, içli köfte malzemeleri, içli köfte nasıl pişirilir, içli köfte nasıl yapılır,batman yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Batman lezzetlerinden içli köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
2,5 bardak irmik
2,5 bardak ince bulgur
2 çay kaşığı tuz
su
İç Harcı İçin:
300 gr dana kıyma
4 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 bardak ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bulgur, irmik ve tuz sıcak suya ıslatılır ve kıvamını alana kadar yoğurulur.İç için yemeklik doğranan soğanlar kavrularak et ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur.Ezilmiş ceviz, baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip, iyice soğutulur. Hamurdan bezeler alınır işaret parmağı ile inceltilerek içine hazırlanan harçtan doldurularak ağzı geniş olacak şekilde kapatılır. Hazırlanan Köfteler bol suda haşlanır. Haşladıktan sonra yumurtaya bulayıp kızartılır. Üzerine yağ ve pul biber ile sos yapılarak üzerine gezdirerek servis edilir.
İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
2,5 bardak irmik
2,5 bardak ince bulgur
2 çay kaşığı tuz
su
İç Harcı İçin:
300 gr dana kıyma
4 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 bardak ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bulgur, irmik ve tuz sıcak suya ıslatılır ve kıvamını alana kadar yoğurulur.İç için yemeklik doğranan soğanlar kavrularak et ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur.Ezilmiş ceviz, baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip, iyice soğutulur. Hamurdan bezeler alınır işaret parmağı ile inceltilerek içine hazırlanan harçtan doldurularak ağzı geniş olacak şekilde kapatılır. Hazırlanan Köfteler bol suda haşlanır. Haşladıktan sonra yumurtaya bulayıp kızartılır. Üzerine yağ ve pul biber ile sos yapılarak üzerine gezdirerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder