Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
5 enginar
1 patates
2 havuç
1 kase arpacık soğan
1 tatlı kaşığı un
zeytinyağı
tuz
4 küp şeker
su
Üzeri İçin:
Dereotu
Hazırlanışı:
Arpacık soğanları ve havuçları soyulur. Tencereye zeytinyağı dökerek arpacık soğanı koyup kavuruyoruz. Daha sonra soğanlarla aynı boyda doğradığımız havuçları koyuyoruz. Havuçla da kavuruyoruz. Enginarları 4 parçaya bölüyoruz. Enginarı da tencereye ekleyip kavuruyoruz. Biraz sıcak su koyuyoruz. Toz şekerini ve tuzunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Tenceredeki sebzeler yarı pişince küp doğranmış patatesi de ilave ediyoruz. Yemeğimiz pişince üzerine doğranmış dereotu serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder