Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında pırasa musakkası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
PIRASALI MUSAKKA
Malzemeler:- 500 gram dana kıyma.
- 1,5 kilo pırasa.
- 1 adet domates.
- 4 adet sivri biber.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı nohut.
Hazırlanışı:
- Dana kıyma tavaya alınır rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Kavrulunca haşlanıp kabuğu alınan ve ikiye bölünen 1 su bardağı nohut ilave edilerek üzerine 1 bardak su eklenir. Tuzu ve karabiberi atılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Başka bir tencereye biraz sıvıyağ bırakılıp üzerine 1 parmak kalınlığında doğranan pırasaların kalın kısımları konulur. 2 adet 4’e bölünen kuru soğan eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip ortasına domates salçası konur ve kapağı kapatılır.Karıştırılmadan 5-10 dakika pişirilir. Üzerine 1 bardak su ilave edilir.
- Suyunu çekince ocaktan alınır.
- Büyük bir tencerenin dibine domates ve biber ile süsleme yapılır.
- Üzerine kavrulan kıymalı harç dökülür. Onun üzerine pişirilen pırasalar eklenip suyu konur ve ocakta özleşene kadar karıştırılmadan pişirilir.
- Sunum tabağına ters çevrilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder