03 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Pırasa Musakkası Tarifi



3 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı pırasa musakkası  tarifi, pırasa musakkası nasıl yapılır, pırasa musakkası tarifi, prasa musakkası  malzemeleri, pırasa nasıl pişirilir, musakka nasıl yapılır




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında pırasa musakkası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


PIRASALI MUSAKKA
Malzemeler:
  • 500 gram dana kıyma.
  • 1,5 kilo pırasa.
  • 1 adet domates.
  •  4 adet sivri biber.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası.
  • 1 yemek kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı karabiber
  •  5 adet kuru soğan.
  • 1 su bardağı nohut.

Hazırlanışı:

  1. Dana kıyma tavaya alınır rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış  soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  2. Kavrulunca haşlanıp kabuğu alınan ve ikiye bölünen 1 su bardağı nohut ilave edilerek üzerine 1 bardak su eklenir. Tuzu ve karabiberi atılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  3. Başka bir tencereye biraz sıvıyağ bırakılıp üzerine  1 parmak kalınlığında doğranan pırasaların kalın kısımları konulur. 2 adet 4’e bölünen kuru soğan eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip ortasına  domates salçası konur ve kapağı kapatılır.Karıştırılmadan 5-10 dakika pişirilir. Üzerine 1 bardak su ilave edilir.
  4. Suyunu çekince ocaktan alınır.
  5. Büyük bir tencerenin dibine domates ve biber ile süsleme yapılır.
  6. Üzerine kavrulan kıymalı harç dökülür. Onun üzerine pişirilen pırasalar eklenip suyu konur ve ocakta özleşene kadar karıştırılmadan pişirilir.
  7. Sunum tabağına ters çevrilerek servis edilir.
Afiyet olsun.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}