ÇİKOLATALI SARMA ÇÖREK
- 3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
İçi İçin:
- Sürülebilir çikolata
Üzeri için:
- yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki malzemelerle önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru özleşene kadar 3-4 dakika yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru yuvarlıyoruz ve tezgaha bir de hamurun üzerine un serpiyoruz. Hamuru merdaneyle ince ve uzun şekilde açıyoruz. Üzerine çikolata sürüyoruz. Geniş kenarından başlayarak hamuru sıkıca sarıyoruz. Ruloyu iki eşit boyda olacak şekilde kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Çöreklerimiz soğuyunca dilimleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder