02 Mart 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Çikolatalı Sarma Çörek Tarifi



02 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 02.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta çikolatalı sarma çörek tarifi, çikolatalı sarma çörek nasıl yapılır, çikolatalı sarma çörek malzeme listesi, çikolatalı sarma çörek tarifi, çörek nasıl yapılır


 
 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..


ÇİKOLATALI SARMA ÇÖREK
 
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
İçi İçin:
- Sürülebilir çikolata

Üzeri için:
- yumurta sarısı

Hazırlanışı:
 Unu karıştırma kabına alıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki malzemelerle önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru özleşene kadar 3-4 dakika yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru yuvarlıyoruz ve tezgaha bir de hamurun üzerine un serpiyoruz. Hamuru merdaneyle ince ve uzun şekilde açıyoruz. Üzerine çikolata sürüyoruz. Geniş kenarından başlayarak hamuru sıkıca sarıyoruz. Ruloyu iki eşit boyda olacak şekilde kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Çöreklerimiz soğuyunca dilimleyerek servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}