Oktay Usta- Yeşil Elma - Peynirli Dizme Börek Tarifi



16 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 16.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta peynirli dizme börek tarifi, börek nasıl yapılır





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

 
PEYNİRLİ DİZME BÖREK
 
 
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı maden suyu
1 yumurta akı
tuz
su

İç harcı için:
 kaşar peyniri
toz kırmızı biber

Üzeri için:
yumurta sarısı
susam

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurdu, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Maden suyunu döküyoruz, yumurta akını da koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki malzemelerle önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve ikisini de yuvarlıyoruz.

Tezgaha un serpiyoruz ve hamurun üzerine de un serpiyoruz. Merdaneyle yuvarlak iki tane hamur açıyoruz. Bir tane hamuru üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz, toz kırmızı biber serpiyoruz. Açtığımız ikinci hamuru da üzerine kapatıyoruz. Yuvarlak bir kalıpla hamurlar kesiyoruz. Üzerlerine zeytinyağı sürüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir kalıba hamurları, kenarları hafif üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Kenar kısmı dolunca bir ön sıraya aynı şekilde diziyoruz. Ortaya da 3 tane hamuru katlayarak koyuyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iyice mayalanınca önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Artan malzemeyi tekrar yoğurup bütün bir yuvarlak hamur yapıp pişirebiliriz. Yapması pratik, dayanılmaz bir lezzet, mutlaka deneyin...



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}