ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
KAVURMALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 kg un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- tuz, su
İçi İçin:
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- karabiber
Hazırlanışı:
Margarin, un yumurta, şeker tuz ve su karışımıyla hamur elde ediliyor. Hazırlanan hamur bir saat dinlendirir. Dinlenen hamurdan bezeler hazırlanır. Hazırlanan bezeler açılarak üzerine eritilmiş margarin sürülerek rulo şekli verilir ve buzdolabında bir saat dinlendirilir. Bu arada soğan ve kıyma kavrularak üzerine karabiber serpilir ve soğutulur. Buzdolabından çıkarılan hamur 3 parmak eninde kesilir kesilen parçalar dikine elle bastırılarak oklavayla açılır içerisine harçtan konularak yarın ay şeklinde kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder