24 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Soğanlama Tarifi



24 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı soğanlama tarifi, soğanlama nasıl yapılır






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
 
SOĞANLAMA
 
 
Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • su

  • İç Harcı İçin:
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

  • Hazırlanışı:
  • Maya 1 su bardağı ılık su ile eritilir, 1 kaşık sıvıyağ ve tuz eklenir,
  • Un ile ılık su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir, mayalanmaya bırakılır,
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranıp az sıvıyağ ve tereyağında kavrulur, tuz eklenerek rengi dönene kadar kavrulur,
  • Rengi dönünce yemeklik doğranan diğer malzemeler ve baharatlar eklenir,sebzeler ölünce maydanoz ve nane eklenip ocaktan alınır,
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, Merdane ile açılır yarısına harçtan koyulup diğer yarısı üzerine kapatılır,
  • Yağsız tavada arkalı önlü kızartılır ve sıcak servis edilir.







  • PAYLAŞ
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    1 yorum:

    }