21 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Aromalı Patates Cipsleri tarifi



ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı aromalı patates cipsleri tarifi, tv 8 ardanın mutfağı, evde patates cipsi nasıl yapılır





Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
 
AROMALI PATATES CİPSLERİ
 
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 2 tutam karabiber
- 2 tutam sarımsak tozu
- 4 dal taze kekik
- 1 avuç eski kaşar – rende

Hazırlanışı:
- Patatesler cips gibi ince yuvarlak doğranır
- Soğuk suda bekletilip kurutur
- Tereyağı eritilip içine zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, sarımsak tozu ve taze kekik eklenip karıştırılır
- Patateslerin üzerine sos eklenip karıştırılır
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınan patates 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir
- Fırından alınan patatese rende kaşar serpilip 10-15 dakika daha pişirilir



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}