Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
CEVİZLİ KISIR
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz
5 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
nar ekşisi
zeytinyağı
SERVİSİ İÇİN:
kıvırcık
HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru büyük bir kaseye alıyoruz. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Streç filmle ağzını kapatıp şişmesi için bırakıyoruz. Bulgur şişip yumuşayınca içine salçaları koyuyoruz. Taze soğanı, maydanozu, dereotunu ve naneyi doğrayıp içine katıyoruz. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz koyup yoğuruyoruz. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını diziyoruz. Üzerine kısırı döküyoruz. Cevizleri fırında birkaç dakika bırakıp kavuruyoruz. Üzerine doğranmış cevizleri serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder