09 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Ispanak Borani Tarifi



9 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı ıspanak borani tarifi, Antakya yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ISPANAK BORANİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 500 gram bıçak arası doğranmış kuzu kuş başı
  • 1 kilo ıspanak
  • Yarım kilo tuzlu yoğurt
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 adet kuru baş biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • su

Yapılışı:

  1. Et 2-3 yemek kaşığı sıvıyağında kavrulur, etler suyunu çekince yağın tamamı katılır,
  2. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir, kavrulmaya devam edilir,
  3. Kıyılmış ıspanaklar soğan da kavrulunca eklenir,
  4. Tuz ve karabiber eklenir, tuzlu yoğurt kullanıldığı için tuzu az koyulmalı,
  5. Üzerine çıkmayacak kadar su ve haşlanmış nohutlar eklenir,
  6. Yarım kilo tuzlu yoğurt ( süzme yoğurt kullanılabilir ) eklenir karıştırılır, kesilmemesi için kapağı kapatılmamalı,
  7. Arzuya göre baş biber eklenir, pişmeye bırakılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}