Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ISPANAK BORANİ TARİFİ
Malzemeler:
- 500 gram bıçak arası doğranmış kuzu kuş başı
- 1 kilo ıspanak
- Yarım kilo tuzlu yoğurt
- 1 su bardağı nohut
- 2 adet kuru baş biber
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- yarım çay b. sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- su
Yapılışı:
- Et 2-3 yemek kaşığı sıvıyağında kavrulur, etler suyunu çekince yağın tamamı katılır,
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir, kavrulmaya devam edilir,
- Kıyılmış ıspanaklar soğan da kavrulunca eklenir,
- Tuz ve karabiber eklenir, tuzlu yoğurt kullanıldığı için tuzu az koyulmalı,
- Üzerine çıkmayacak kadar su ve haşlanmış nohutlar eklenir,
- Yarım kilo tuzlu yoğurt ( süzme yoğurt kullanılabilir ) eklenir karıştırılır, kesilmemesi için kapağı kapatılmamalı,
- Arzuya göre baş biber eklenir, pişmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder