Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PASTIRMALI SAÇ ÖRGÜSÜ BÖREK
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 kaşık tere yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
İçi İçin:
- 2 adet patates
- 100 gram kaşar
- 100 gram pastırma
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 kaşık tere yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
İçi İçin:
- 2 adet patates
- 100 gram kaşar
- 100 gram pastırma
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Hamur için az un ve kuru malzemeler karıştırılır
- Sıvı malzemeler eklenip aldığı kadar un ile yumuşak hamur yoğrulur- Dolapta dinlenmeye bırakılır
- İç harç için patates haşlanıp ezilir
- Tüm malzemeler ile karıştırılır
- Hamur açılır ve pastırma uzun dizilir
- Kenarları kesilir ve pastırmanın üzerine patates ve kaşar rendesi eklenir
- Börek kesilen yerlerden örülür
- Yumurta ve yoğurt karışımı sürülüp
- 160 derce fırında pişirilir
- Tuz
PEREMEÇ TARİFİ
Hamur İçin:
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı tere yağı
İçi İçin:
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı domates suyu
- 1 çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Ilık süt, şeker, maya ve tere yağı karıştırılır
- Un hariç diğer malzemeler eklenip azar azar un ilaveleri ile hamur yoğrulur
- Üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- İçi için soğan ve sarımsak robotta çekilir
- Tüm malzemeler eklenip karıştırılır
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp açılır ve içi harç ile doldurulur
- Kenarları içe katlanıp başta kıymalı kısım daha sonra arka yüzü kızartılır.
YOĞURTLU PASTA TARİFİ
Malzemeler:

- 2 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
Kreması İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşı kuru üzüm
- 100 gram tere yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
Sos İçin:
- 1 kase dondurulmuş vişne
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 kaşık şeker
Hazırlanışı:
- Vişne su ve şeker ile kıvamını alana kadar pişirilir
- Su ile açılan nişasta eklenip kıvamını alana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır- Kek için tere yağı eritilir
- Una şeker, vanilya, kabartma tozu eklenip karıştırılır
- Yumurta ve tereyağı eklenip karıştırılır
- Yağlı kek kalıbına hamur yayılır
- Kreması için yumurtanın sarısı şeker, vanilya ile çırpılır
- Yoğurt ve yağ eklenip karıştırılır
- Yumurta akı tuz ile krema kıvamını alana kadar çırpılır
- Yumurta sarısı ile karıştırılır
- Krema hamura yayılıp 16 derece fırında 1 saat pişirilir
- Pişen pasta vişneli sos ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder