13 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 13 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



13 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı pastırmalı saç örgüsü börek tarifi, nurselin mutfağı peremeç tarifi, vişneli yoğurtlu pasta tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PASTIRMALI SAÇ ÖRGÜSÜ BÖREK
 
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 kaşık tere yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
İçi İçin:
- 2 adet patates
- 100 gram kaşar
- 100 gram pastırma
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
 
Hazırlanışı:
- Hamur için az un ve kuru malzemeler karıştırılır
- Sıvı malzemeler eklenip aldığı kadar un ile yumuşak hamur yoğrulur
- Dolapta dinlenmeye bırakılır
- İç harç için patates haşlanıp ezilir
- Tüm malzemeler ile karıştırılır
- Hamur açılır ve pastırma uzun dizilir
- Kenarları kesilir ve pastırmanın üzerine patates ve kaşar rendesi eklenir
- Börek kesilen yerlerden örülür
- Yumurta ve yoğurt karışımı sürülüp 
- 160 derce fırında pişirilir
- Tuz 
PEREMEÇ TARİFİ
 
Malzemeler
Hamur İçin:
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı tere yağı
İçi İçin:
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı domates suyu
- 1 çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
- Ilık süt, şeker, maya ve tere yağı karıştırılır
- Un hariç diğer malzemeler eklenip azar azar un ilaveleri ile hamur yoğrulur
- Üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- İçi için soğan ve sarımsak robotta çekilir
- Tüm malzemeler eklenip karıştırılır
-  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp açılır ve içi harç ile doldurulur
- Kenarları içe katlanıp başta kıymalı kısım daha sonra arka yüzü kızartılır.

YOĞURTLU PASTA TARİFİ
Malzemeler:


 Keki İçin:
- 2 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
Kreması İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşı kuru üzüm
- 100 gram tere yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
Sos İçin:
- 1 kase dondurulmuş vişne
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 kaşık şeker
 
Hazırlanışı:
- Vişne su ve şeker ile kıvamını alana kadar pişirilir
- Su ile açılan nişasta eklenip kıvamını alana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır
- Kek için tere yağı eritilir
- Una şeker, vanilya, kabartma tozu eklenip karıştırılır
- Yumurta ve tereyağı eklenip karıştırılır
- Yağlı kek kalıbına hamur yayılır 
- Kreması için yumurtanın sarısı şeker, vanilya ile çırpılır
- Yoğurt ve yağ eklenip karıştırılır
- Yumurta akı tuz ile krema kıvamını alana kadar çırpılır
- Yumurta sarısı ile karıştırılır
- Krema hamura yayılıp 16 derece fırında 1 saat pişirilir
- Pişen pasta vişneli sos ile süslenir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}