Yeşil Elma 5 Aralık 2014 Tarifleri




yeşil elma tarifler, yeşil elma 5 aralık, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 5 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, fındıklı sütlaç tarifi, sütlaç tarifi, turşu kavurma tarifi, hamsikoli tarifi, mıhlama tarifi, yeşil elma İsmail türüt.





5 Aralık tarihli Oktay Usta (Yeşil Elma) Programı'nın tarifleri: Fındıklı sütlaç, turşu kavurma, hamsikoli, mıhlama.







Fındıklı Sütlaç Tarifi: (Yeşil Elma)

1 Su Bardağı Pirinç
1,5 Litre Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya

Üzeri için: Fındık

Pirinci iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız pirinci tencereye alıyoruz ve üzerine sütü ekliyoruz.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. (piştikten sonra eğer çok koyu olursa ayrı yer süt kaynatıp ekleyebiliriz.) Kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave ediyoruz.(Şeker miktarını damak zevkimize göre ayarlayabiliriz.) Ardından vanilya ekliyoruz, karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamlandıktan sonra kaselerimize boşaltıyoruz.
Sütlaç biraz soğuduktan sonra üzerine fındıkları serperek servise hazırlıyoruz.

Aynı tarifi, fırın sütlaca da uygulayabiliriz;

 1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Portakal
2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:1 Su Bardağı Fındık

Pirinci yıkıyoruz ve küçük bir tencereye koyuyoruz. Üzerini örtecek kadar su koyup, haşlıyoruz. Ayrı bir kaseye yumurtanın sarısını ayırıyoruz. Üzerine 2 çorba kaşığı mısır nişastasını koyup, çırpıyoruz. Ayrı bir yerde sütü ve şekeri karıştırıyoruz. (kısık ateşte)

Üzerine haşlanan pirinci ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız yumurtalı, karışımı üzerine yavaş yavaş döküp, çırpmaya devam ediyoruz. Kesilmeyi engellemek için çok iyi çırpmamız gerekmektedir.

Kıvamına göre kaynatmaya devam ediyoruz. Kıvamını bulduktan sonra, kaplara ayırıp bu kapları da fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiye kapları geçmeyecek şekilde su koyup fırına sürüyoruz.(Önceden ısıtılmış 190 derece) Üst rafta kızarana kadar tutup çıkarıyoruz.

Turşu Kavurma Tarifi:

1 kavanoz fasulye turşusu
4 soğan
2 çorba kaşığı biber püresi
1 çorba kaşığı tereyağı
Mısır özü yağı

Soğanları ve fasulye turşusunu doğrayalım. Tavaya tereyağını ve mısırözü yağı koyarak soğanları kavuralım. Üzerine fasulyeyi ve biber püresini ekleyip karıştıralım. Kavurup altını kapadıktan sonra maydonozla servise sunabiliriz.

 Hamsikoli Tarifi:

40-50 adet hamsi
8 pazı yaprağı
4 dal taze soğan
4 çarliston biber
8yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Temizlenmiş hamsileri tuzlayıp 20dakika bekletiyoruz. Pazıların kalın damarlarını çıkaralım, doğrayıp bir kaseye alalım.Taze soğan ve biberi de kıyıp ekleyelim. Taze naneyi de ekleyelim.
Mısır ununu yeşilliklere katıp ve karıştıralım. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyelim. Boza kıvamına gelene kadar karışıma su ilave edelim. Fırın kabında 200 derecede fırınlayalım. Dilimleyerek servis tabağına alalım.


Mıhlama Tarifi

4 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
kaşar peyniri


Tavaya yağları koyuyoruz. Eridikten sonra mısır ununu koyuyoruz. tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Unun rengi değişince sıcak suyu karıştırarak ekliyoruz. (hızlıca) Çok kavurmuyoruz, mısır unu aniden kararabilir. Tuzunu atıyoruz. Kokusu çıkınca küp küp doğranmış kaşarı da tavaya alıyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Eriyince sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun....

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}