Trileçe Tatlısı



Trileçe nedir, trileçe nasıl yapılır, trileçe tarifi, karamel soslu trileçe tarifi, trileçe keki nasıl yapılır, trileçe şerbeti nasıl yapılır, trileçe adı nereden geliyor


Son günlerde bayanlar arasında popüler olan trileçe tatlısını sizinle paylaşmak istedim.Bazı yerlerse Balkan tatlısı veya Boşnak tatlısı olarak da geçiyor. Ama tatlının isminin İspanyolca olduğu bilgisine ulaştım. Tatlının orijinal ismi thres leches cake, yani üç sütlü kek.

TRİLEÇE TATLISI
 
 
 
 Malzemeler:
  • 5 yumurta,

  • 1,5 su bardağı şeker,

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1,5 su bardağı un,

  • 2 paket şekerli vanilin,

  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu,

  • 1 çimdik tuz,

  • Fırın kabını yağlamak için 1 çay kaşığı tereyağı.


  •          Şerbeti için:
    • 3 su bardağı süt,
    • 2 paket (400 ml) krema,
    • 1 çay bardağı toz şeker.

    • Karamel için:
    • 1 çay bardağı toz şeker (mümkünse esmer şeker),
    • 1 yemek kaşığı tereyağı,
    • 1 paket (200 ml) krema, 
    Hazırlanışı:

    • Pişirme tepsimizi margarinle hafif yağlayıp un sepeleyelim.
    • Çırpma kabında Yumurta ve şeker en az 3 dk.  çırpılır. Sıvı yağ ve un eklenir ve mikserle tekrar karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır . 
    • Yağladığımız  fırın kabımıza hamur dökülür.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. kek gibi pişirilir.
    • Şerbet için ; toz şeker, süt, kremalar derin bir kapta mikserle 10 dk. çırpılır.( köpük köpük olana kadar) 
    • Karamel İçin; Toz şekeri kuru tavaya döküp sürekli karıştırarak karamelize edelim. Tereyağını ve kremayı ekleyelim ve sürekli karıştıralım. (Şeker sertleşir ve sürekli karıştırırken erir)Renk koyulaşınca ocaktan alalım. 
    • Pişen  kekimizi fırından alıp ılımasını bekleyelim. Soğuk hazırladığımız şerbeti ister dilimleyerek , isterseniz dilimlemeden kepçe ile yavaşça kekin üzerine dökelim.
    • Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletip. Karamel sosunu ertesi gün dilimlerin üzerine şekilli dökebilirsiniz.
    Afiyet olsun.







       
       

       



      PAYLAŞ
        Blogger Yorumla
        Facebook Yorumla

      0 yorum:

      Yorum Gönder

      }