Son günlerde bayanlar arasında popüler olan trileçe tatlısını sizinle paylaşmak istedim.Bazı yerlerse Balkan tatlısı veya Boşnak tatlısı olarak da geçiyor. Ama tatlının isminin İspanyolca olduğu bilgisine ulaştım. Tatlının orijinal ismi thres leches cake, yani üç sütlü kek.
TRİLEÇE TATLISI
Şerbeti için:
- 3 su bardağı süt,
- 2 paket (400 ml) krema,
- 1 çay bardağı toz şeker.
- 1 çay bardağı toz şeker (mümkünse esmer şeker),
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 paket (200 ml) krema,
Karamel için:
- Pişirme tepsimizi margarinle hafif yağlayıp un sepeleyelim.
- Çırpma kabında Yumurta ve şeker en az 3 dk. çırpılır. Sıvı yağ ve un eklenir ve mikserle tekrar karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır .
- Yağladığımız fırın kabımıza hamur dökülür.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. kek gibi pişirilir.
- Şerbet için ; toz şeker, süt, kremalar derin bir kapta mikserle 10 dk. çırpılır.( köpük köpük olana kadar)
- Karamel İçin; Toz şekeri kuru tavaya döküp sürekli karıştırarak karamelize edelim. Tereyağını ve kremayı ekleyelim ve sürekli karıştıralım. (Şeker sertleşir ve sürekli karıştırırken erir)Renk koyulaşınca ocaktan alalım.
- Pişen kekimizi fırından alıp ılımasını bekleyelim. Soğuk hazırladığımız şerbeti ister dilimleyerek , isterseniz dilimlemeden kepçe ile yavaşça kekin üzerine dökelim.
- Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletip. Karamel sosunu ertesi gün dilimlerin üzerine şekilli dökebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder