Lüksemburg Gezilecek Yerler



lüksemburg gezilecek yerler, Lüksemburg görülecek yerler, lüksemburg görülmesi gereken yerler, lüksemburg gezilmesi gereken yerler, Lüksemburg nerededir,lüksemburg başkenti neresidir,altın kız heykeli, sokak orkestrası yazımız yayınlanmıştır...


Gelelim başka bir durağa.. Lüksemburg..Adının içerisinde geçen "lüks" aslında bildiğimiz anlamda olmasa da yüksek fiyatlara sahip ve oldukça küçük bir ülke olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle giyim ve ayakkabı-çanta güzel pahalı.

Almanya-Fransa ve Belçika'nın ortasında ve hepsinden biraz kapmış. Ülkenin aynı zamanda başkenti olan Lüksemburg, pek çok uluslar arası kuruluşun ev sahibi. Şehrin meydanında 3-5 cafe,restoran var o kadar. Aynı yerde akşam bir de senfoni orkestrası kurdular. Tüm şehirlerde sokak çalgıcıları vardır ama sokak senfonisi nedir arkadaş.....:)

Lüksemburg’un şehir merkezini yürüyerek gezebilirsiniz. Eğer bisiklete binmeyi seviyorsanız bisiklet kirama noktaları da bulunmaktadır.
Lüksemburg bir vadiler ve viyadükler şehri aynı zamanda. Vadide yer alan Grund bölgesi, Closen bölgesi şehrin özellikle eğlence hayatı için büyük anlam ifade ediyor.
Notre Dome Katedralinin yanında bulunan Altın Kız Heykeli, savaşta hayatlarını kaybeden Lüksemburg askerleri için yapılmıştır. Şehrin alt kısmı olan Grund’a, Hamilus Meydanı’ndan 10 dakika yürüyerek ulaşılan asansör ile yada vadi kenarlarındaki yollar kullanılarak yürüyerek inilebilir. Grund’da bulunan Alzette çayının çevresinde bulunan cafe ve restoranlar özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça yoğundur.
Lüksemburg’da gece hayatının Hamilus çevresi, Grund, Clausen ve Hollerich caddesinde yoğunlaşmaktadır. Cuma ve cumartesi geceleri saat 03.00’a kadar gece otobüsü bulunmaktadır.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}