Kuru Patlıcan Dolması Tarifi



Kuru patlıcan biber dolması nasıl yapılır, kuru patlıcan dolması tarifi, kuru biber dolması tarifi, etli dolma nasıl yapılır, dolma tarifi, reyhanlı dolma


Herkesin seveceğini umduğum ve çok sık olmasada en azından değer verdiğim arkadaşlarımı ağarladığım zaman yaptığım ana yemeklerden bir tanesidir Kuru Patlıcan Dolması ;



Malzemeler:
  • 14 adet kuru patlıcan
  • 14 adet kuru biber
  • 1 deste salamura asma yaprağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 700 gr yemeklik doğranmış kuşbaşı et
  • yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı tane sumak
  • 1 su bardağı Ayçiçek veya zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan veya yarım demet taze reyhan
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
kuru patlıcan ve biberler yıkandıktan sonra kaynayan suya atılarak 15 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgeçte süzülür.
    Asma yaprakları da ayrı bir tencerede haşlanarak süzülür. Tane sumak 2 bardak ılık suda 20 dakika bekletilir. Kuru soğan ve maydanoz yemeklik doğranır. Doğranan malzemelere  et, pirinç biber salçası, domates salçası, yağ, tuz, karabiber ve hazırlanan sumak suyunun yarısı süzülerek ilave edilerek karıştırılır. Kuru patlıcan ve biberler üst kısmında biraz boşluk kalacak şekilde iç malzemeyle doldurulur ve dolamaların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. yapraklarda sarıldıktan sonra tencereye yerleştirilir.Dolamların üzerine dağılmasını önlemek için porselen bir tabak kapatılır.Üzerine kalan sumak suyu, tuz ve 2 su bardağı sıcak su eklenerek orta hararetli ateşte 45 dakika pişirilir. Afiyetle yenir.

    PAYLAŞ
      Blogger Yorumla
      Facebook Yorumla

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    }