23 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 23 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 23 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta börek tarifi, oktay usta tatlı tarifi


 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Çarkıfelekli Kremalı Tatlı Tarifi2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı un

Kreması: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 poşet köpürtülmüş şanti

Üzerine: çarkıfelek (tutku meyvesi)

Hazırlanışı: Keki için; yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına koyuyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyunu koyup karıştırıyoruz. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyuyoruz. Çırpma teliyle bir kez daha karıştırıyoruz. Yuvarlak cam fırın kabına hem yağlı kağıt seriyoruz, hem de yağlı kağıdı da yağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için, tencereye sütü döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine 1 poşet köpürtülmüş şanti koyuyoruz ve mikserle pürüzsüz kıvamda bir krema elde edene kadar çırpıyoruz. Pişirdiğimiz keki küp küp doğruyoruz. Kup bardakların zeminine kek parçaları koyuyoruz. Üzerine krema döküyoruz. Kremanın üzerine de ikiye kestiğimiz çarkıfelek meyvelerinden kaşıkla koyuyoruz. Soğuk servis ediyoruz.
Başka meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

Lahana Çorbası Tarifi:

500 gr lahana
1 kase barbunya
1 kase kırık mısır
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. kuzu kaburga
1 tane acı kuru biber
tuz
su

Hazırlanışı: Doğranmış kuzu kaburgayı çorba tenceresine koyup kavuruyoruz. Suda bekletilmiş kırık mısır ve barbunyayı ilave ediyoruz. Tereyağını koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve sıcak su verip kaynamaya bırakıyoruz. Barbunya ve kırık mısır pişmek üzereyken doğradığımız lahanayı ekliyoruz. Mısır ununu ve biber salçasını bir kaseye koyuyoruz. Sıcak suyunu koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak tencereye ekliyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan hemen önce acı biberini koyuyoruz. Tüm malzemeler pişince ocaktan alarak servis ediyoruz.

Pırasalı Pilili Börek Tarifi3 yufka
1 kg pırasa
1 havuç
100 gr çerkez peyniri
1 tutam maydanoz
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

Sosu: 1 su bardağı süt, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı tereyağı,yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz

Hazırlanışı: Pırasayı ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Pırasayı soteliyoruz. Havucu ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsağı doğrayıp ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Pırasa yumuşayınca altını kapatıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine iç harçtan yayarak koyuyoruz, çerkez peyniri rendeliyoruz. Yufkayı parmak uçlarıyla pili pili yapıyoruz ve ortasından parmağımızla çekip ikiye kıvırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikkatli bir şekilde alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Sosu için, sütü ve zeytinyağını karıştırma kabına döküyoruz. Eritilmiş ve ılımış tereyağını döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bu sosu da tepsiye aldığımız pili böreklerin üzerine kaşıkla gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.     

Ekşili Kuzu Etli Bamya Tarifi500 gr kuzu kuşbaşı
600 gr ayıklanmış bamya
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
3 dondurulmuş domates
3 diş sarımsak
3 adet limon tuzu
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

Hazırlanışı: Tencereye kuşbaşı doğranmış kuzu etini koyuyoruz ve kavuruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını koyuyoruz, karıştırıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Dondurucudan çıkardığımız domatesleri çözdürmeden kabuklarını soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Bamyayı ve üzerine doğranmış domatesi tencereye ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kapağını kapatıp pişiriyoruz. Pişmesine yakın limon tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.


 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}