22 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri




yeşil elma tarifler, yeşil elma 22 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 22 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi



 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Kadayıflı Muhallebi Tarifi:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
50 gram margarin
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kadayıf

Hazırlanışı: İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Tencereye unu ve şekeri ekliyoruz. Üzerine sütümüzü ilave edip karıştırıyoruz. Çırpma teliyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra margarini ekliyoruz. Ayrı bir yerde tel kadayıfları doğrama tahtasına alıyoruz. İnce ince doğrayıp tavada kızdırdığımız tereyağında kavuruyoruz. (pembeleşene kadar) Kavrulan kadayıftan kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine de muhallebimizi paylaştırıyoruz.

Meyveli Waffle Tarifi:4 yumurta
2 su bardağı süt
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı tepeleme un

üzerine:
muz
kivi
yeşil fıstık
fındık
yaban mersini
sürülebilir çikolata
karamel sos
meyveli sos
çikolata sos

Hazırlanışı:Yumurtaları kırıp, şekeri ilave edip çırpma teliyle çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı, eritilmiş tereyağını döküp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı, 8 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz, iyice karıştırıyoruz. Waffle makinasını ısıtıyoruz. Sıvıyağla makinanın üst ve alt kısmını yağlıyoruz. Waffle harcından kepçeyle makinaya döküyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran waffle hamurlarını servis tabağına alıyoruz. Üzerine istediklerimizi koyuyoruz.

Üzümlü Lahana Salatası Tarifi1 parça beyaz lahana
1 yeşil elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 tutam maydanoz
zeytinyağı

Hazırlanışı: Lahanayı ince ince doğruyoruz. Büyük bir kaseye yoğurdu ve mayonezi koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. İçine doğranmış lahanayı koyuyoruz. Elmayı rendeliyoruz ve karışıma ekliyoruz. Kuru üzümü de ilave ediyoruz. Maydanoz doğrayıp koyuyoruz ve karıştırıyoruz.


Dizme Çiçek Poğaça Tarifi4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
beyaz peynir
lor peyniri
yumurta sarısı
çörekotu

Hazırlanışı: Unu ve tuzu kaba alarak ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, akını hamura koyuyoruz. Zeytinyağı, sütü ve biraz da ılık su koyuyoruz. Ortadaki sıvılarla önce yaş mayayı eritiyoruz. Daha sonra yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Çay fincanı tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. İç harcı için, bir kaseye beyaz peyniri ufalıyoruz, lor peynirle karıştırıyoruz. Açtığımız hamurların içine peynir karışımından koyuyoruz ve rulo sarıyoruz. Rulonun tam orta kısmından bıçakla verev şeklinde kesiyoruz. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Hamurların verev kestiğimiz kısımları dışarı bakacak şekilde çiçek gibi halka şeklinde diziyoruz. Orta kısmı portakal büyüklüğünde boş bırakıyoruz. İlk katı dizdikten sonra, üst kata geçiyoruz. Hamurları üst kata dizerken, alttaki hamurların orta kısmına denk getirmeye dikkat ediyoruz. Son olarak 3. katı diziyoruz. Ortadaki boşluğa da içi peynirli yuvarlak bir hamur koyuyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ortadaki yuvarlak hamurun üzerine çörekotu serperek tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kremalı Köfteli Makarna Tarifi:

500 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
1 paket renkli makarna
1 paket krema
1 tutam fesleğen
2 diş sarımsak
zeytinyağı
değirmen karabiber
tuz
su

Hazırlanışı: Köftesi için, kıymayı, soğanı(rendelenecek), yumurtayı kaba koyuyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz. Maydanozu, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Köfte harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu serpiyoruz ve kıvamı ortaya çıkana kadar yoğuruyoruz. Köfte harcından küçük yuvarlak köfteler yuvarlıyoruz. Makarnayı haşlamak için, tencereye su koyup kaynatıyoruz. Tuzunu ve zeytinyağını döküyoruz. Makarnayı suya koyup haşlıyoruz. Makarna pişince suyunu süzüyoruz. Az sıvıyağ koyduğumuz tavada köfteleri kızartıyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni doğrayıp köfte tavasına ekliyoruz. Son olarak kremasını döküyoruz. Karıştırıyoruz ve kaynayınca altını kapatıyoruz. Süzdüğümüz makarnayı servis tabağına döküyoruz. Üzerine de kremalı köfteyi dökerek servis ediyoruz.
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}