11 Aralık 2014 Yeşil Elma Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 11 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 11 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, lavaş ekmeğinde lahmacun tarifi, lavaş lahmacun oktay usta, siron tarifi, karadeniz yemekleri, karadeniz siron tarifi, diyet kurabiye oktay usta, diyet yemek tarifleri, oktay usta revani tarifi, oktay usta portakallı revani, portakallı revani tarifi, mengen çorbası, mengen çorbası oktay usta, mengen çorbası tarifi
 
 
 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
Lavaş Ekmeğinde Lahmacun Tarifi:
 
1 soğan
1 diş sarımsak
300 gr kıyma
5-6 hazır lavaş
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
karabiber
kimyon
tuz
 
Hazırlanışı: Soğan (rendelenmiş) , kıyma, sarımsak (rendelenmiş), salça, sıvıyağ ve baharatlar bir kaba konarak yoğurulur. Lavaşların üzerine harcımızdan yayıyoruz. Ardından istersek fırında istersek ocakta tavada pişiriyoruz.
 
Siron Tarifi: Karadeniz yemeğidir. Yoğurt sosuyla harika olur.
 
1 kg un
2 yumurta
1 su bardağı süt
tuz
su
 
Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpip karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Sütü boşaltıp yumurtayı ortaya kırıyoruz. Ortadaki malzemeleri karıştırıyoruz ardından yavaş yavaş unu alıyoruz. Hamurun kıvamına göre su ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp üzerine un serperek merdane ile açıyoruz. (hazır yufkadan daha kalın) Çook sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz ve 1 er parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu hamurları tepsiye dizip, 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kış için muhafaza edebiliriz. 
 
Diyet Tuzlu Kurabiye Tarifi:
 
6 yemek kaşığı yulaf kepeği
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz
 
Hazırlanışı: Genişçe kaba 1 yumurtayı kırıyoruz. Ardından yoğurt, sirke ve yulaf karışımını ilave ederek karıştırıyoruz. Sırasıyla nişasta, zeytinyağı, tuz, kabartma tozunu ilave edip yoğuruyoruz. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Parçalar koparıp şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otunu da serpiyoruz üstlerine. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Buradan ortalama 15 adet kurabiye çıkmaktadır.
 
Portakallı Revani Tarifi:
 
4 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti: 3 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu
 
Hazırlanışı: 4 yumurtayı kaba alıyoruz. Şekerle beraber iyiiiice karıştırıyoruz. Ayrı bir kaseye un, irmik ve kabartma tozunu, portakal kabuğunu boşaltıyoruz. Karıştırıp yumurtalı karışıma ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Yağlanmış orta boy cam kaba döküp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz.
Diğer bir tencerede, su, şeker, portakal suyunu kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ilık keke ılık şerbeti ekliyoruz. Üzerini süsleyerek servis ediyoruz.
 
Mengen Çorbası Tarifi:
 
1 soğan
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
pul biber
sıvıyağ
nane
tuz
 
Hazırlanışı: İlk olarak bulguru koyup haşlıyoruz. Diğer tarafta soğanı küp küp doğruyoruz . Tencereye sıvıyağ, tereyağ ve soğanı ekleyerek kavuruyoruz. Soğanlar pişince unu ekliyoruz.Un kavrulunca salçaları da koyup kavuruyoruz. Biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açıyoruz. Et suyunu da boşaltıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bulgurları katıyoruz. Kıvamına göre sıcak su veriyoruz. Tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra kuru nane ve kırmızı biberle servis ediyoruz.
 
 


PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Tarifler icin Tesekkurler programi izlerken malzemeleri kacirmistim

    YanıtlaSil

}