Hazırlanışı:
Hamur için biraz su, maya ve şeker karıştırılarak yaklaşık 5 dakika dinlendirilir. İçerisine zeytinyağı ve tuz eklenerek iyice yoğurulur ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harç için soğan doğranıp yağ ile kavrulur.İçerisine doğranmış lahana ve mantar eklenip pişirilir.Daha sonra kuş üzümü, karabiber, biraz şeker eklenerek biraz daha kavrulur ve ocaktan alınır.
Mayalanan hamur el ile bastırılarak açılır. İçerisine iç harç koyularak iki ucu içe katlanır ve rulo yapılır.
Üzerine unlu su sürülüp çörek otu serpilir ve bıçak ile kesikler atılır. 180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine fırça ile yağ sürülerek dilimlenir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder