Pastane İzle 23 Haziran 2015 - TRT 1 23.06.2015 Ispanaklı Pay Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, su ve zeytinyağı ile hamur yoğurulur.2 bezeye ayrılarak dinlenmeye bırakılır. İçi için lor peyniri, labne peyniri, tarçın, tuz, karabiber ve el ile iri doğranmış ıspanak karıştırılır. Dinlenen hamurun bir tanesi cam fırın kabının içine el ile bastırarak ortası çukur olacak şekilde yerleştirilir.Çukur kısma ıspanaklı iç harç yayılır.Diğer hamur merdane ile açılarak iç harcın üzerine kapatılır. Ortasına kase ile yuvarlak şekil çıkarılır. Bıçak ile kenarlarına kesikler atılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir ve 200 derece fanlı fırında pişirilir.
Hazırlanışı:
Un, su ve zeytinyağı ile hamur yoğurulur.2 bezeye ayrılarak dinlenmeye bırakılır. İçi için lor peyniri, labne peyniri, tarçın, tuz, karabiber ve el ile iri doğranmış ıspanak karıştırılır. Dinlenen hamurun bir tanesi cam fırın kabının içine el ile bastırarak ortası çukur olacak şekilde yerleştirilir.Çukur kısma ıspanaklı iç harç yayılır.Diğer hamur merdane ile açılarak iç harcın üzerine kapatılır. Ortasına kase ile yuvarlak şekil çıkarılır. Bıçak ile kenarlarına kesikler atılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir ve 200 derece fanlı fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder