22 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 Haziran 2015 nurselin mutfağı Bici Bici Tatlısı nasıl yapılır, 22 Haziran nurselin mutfağı Bici Bici Tatlısı tarifi, Bici Bici Tatlısı malzemeleri, Bici Bici Tatlısı nasıl pişirilir, Bici Bici Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bici Bici Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 22 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 22.06.2015 Bici Bici Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı adana
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bici Bici Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Şerbeti için:
Üzeri için:
gül suyu
pudra şekeri
buz
BİCİ BİCİ TATLISI
Malzemeler:
2,5 su bardağı nişasta
8 bardak ılık su
Şerbeti için:
3 litre su
1 çay kaşığı gıda boyası
Üzeri için:
gül suyu
pudra şekeri
buz
Hazırlanışı:
Nişasta 3 bardak ılık suda inceltilir. Ocakta ılıma noktasına gelen 5 bardak suyun içine çırpılarak karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince içinden kenara 1 bardak ayrılıp, ocaktan alınıp yayvan bir cam kaba dökülür. Üzeri düzeltilir.
3 litre suya renk vermesi için gıda boyası konur. Kaynama noktasına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. İçinden bir kaşık alınıp kenera ayrılan bir bardak nişastalı karışıma eklenir ve cam kaba alınan nişastanın üzerine istenilen şekiller verilerek renklendirilir. Soğumak üzere buzdolabına konur.
Nişastalı karışımın soğuk ve donmuş olması önemlidir.
Soğuduktan sonra dolaptan alınıp 2 parmak kalınlığında kareler kesilip derin bir kaba alınır. Üzerine bol miktarda rendelenen buz konur. Renklendirilen su ve gül suyu eklenir. Pudra şekeri serpilip Bici bici tatlısı sunuma alınır.
Nişasta 3 bardak ılık suda inceltilir. Ocakta ılıma noktasına gelen 5 bardak suyun içine çırpılarak karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince içinden kenara 1 bardak ayrılıp, ocaktan alınıp yayvan bir cam kaba dökülür. Üzeri düzeltilir.
3 litre suya renk vermesi için gıda boyası konur. Kaynama noktasına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. İçinden bir kaşık alınıp kenera ayrılan bir bardak nişastalı karışıma eklenir ve cam kaba alınan nişastanın üzerine istenilen şekiller verilerek renklendirilir. Soğumak üzere buzdolabına konur.
Nişastalı karışımın soğuk ve donmuş olması önemlidir.
Soğuduktan sonra dolaptan alınıp 2 parmak kalınlığında kareler kesilip derin bir kaba alınır. Üzerine bol miktarda rendelenen buz konur. Renklendirilen su ve gül suyu eklenir. Pudra şekeri serpilip Bici bici tatlısı sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder