Gülenay ile Pasta & Börek Programı Çiçek Poğaça Tarifi- 15 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Çiçek Poğaça Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 15 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 15 Haziran 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek Çiçek Poğaça tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Çiçek Poğaça nasıl yapılır, evde Çiçek Poğaça tarifi



GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler:
 6 su bardağı un1 çorba kaşığı şeker
 2 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 tane yumurta
 1 paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
 6 tane patates
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı salça
 1 tane soğan
 Kırmızı biber
 Karabiber
 Tuz
Hazırlanışı:
Kuru maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve 2 yumurtanın akı  karıştırılır.  Un ve ılık süt eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. 30 – 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Haşlanmış patatesler rendelenir. Yağ ile soğan kavrulur. Ardından salça ve baharatlar katılır.Dinlenen hamuru üç parçaya ayrılır. Oklavayla açılarak su bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesilir. İçine patatesi koyup bir ucunu diğer ucuna kapatılır D şekli verilir. D şekli hamurun iki ucunu birbirine yapıştırılır. Yağılı kağıt koyulan kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir. Üstüne yumurtanın sarısı sürülür. 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}