Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
Şerbeti İçin:
4 su barağı şeker
3 bardak su
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Süslemek İçin:
yarım su bardağı fıstık
Hazırlanışı:
4 bardak şekere 3 bardak su eklenir ve muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.
Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve un tencereye alınır. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limonun kabuğu rendelenir ve tereyağ eklenir. Karıştırılarak kendi sıcağında eritilip soğumaya bırakılır.
baklavalık yufkadan 5 adet üst üste konur ve aralarına tereyağ gezdirilir. Son katada tereyağ sürülüp 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Uç kısımlarına soğuyan muhallebiden konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılarak üzeri yağlanan fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolana kadar bu işlem uygulanır. Tepsideyken üzerlerine tekrar tereyağ sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir ve toz fıstıkla süslenerek sunuma alınır.
Malzemeler:
HAZIRLANIŞI
Tencerede tereyağı eritilir ve süt eklenir. Kabukları alınıp haşlanan ve ezilen patatesler üzerine bırakılıp püresi pişirilir. Ocaktan alınıp tuzu atıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yaş maya ve ılık su eklenir. Şeker ve tuz atılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 8 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir ve zarf şeklinde dört kenarından kapatılır. (Kapatılan her kata tereyağ gezdirilir). İkili olarak yağı donuncaya kadar dolapta bekletilir. Donan hamurlar ikili olarak tekrar açılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. 8 parçaya bölünür. Yine dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Soğuyan püre konur ve rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırında pişirilir.
Malzemeler:
MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
Şerbeti İçin:
4 su barağı şeker
3 bardak su
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Süslemek İçin:
yarım su bardağı fıstık
Hazırlanışı:
4 bardak şekere 3 bardak su eklenir ve muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.
Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve un tencereye alınır. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limonun kabuğu rendelenir ve tereyağ eklenir. Karıştırılarak kendi sıcağında eritilip soğumaya bırakılır.
baklavalık yufkadan 5 adet üst üste konur ve aralarına tereyağ gezdirilir. Son katada tereyağ sürülüp 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Uç kısımlarına soğuyan muhallebiden konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılarak üzeri yağlanan fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolana kadar bu işlem uygulanır. Tepsideyken üzerlerine tekrar tereyağ sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir ve toz fıstıkla süslenerek sunuma alınır.
KATMER BÖREĞİ
Hamuru için:
- 1 paket yaş maya
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tencerede tereyağı eritilir ve süt eklenir. Kabukları alınıp haşlanan ve ezilen patatesler üzerine bırakılıp püresi pişirilir. Ocaktan alınıp tuzu atıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yaş maya ve ılık su eklenir. Şeker ve tuz atılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 8 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir ve zarf şeklinde dört kenarından kapatılır. (Kapatılan her kata tereyağ gezdirilir). İkili olarak yağı donuncaya kadar dolapta bekletilir. Donan hamurlar ikili olarak tekrar açılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. 8 parçaya bölünür. Yine dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Soğuyan püre konur ve rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırında pişirilir.
ANKARA TAVA
Malzemeler:
1 kilo kuzu incik
3 su bardağı arpa şehriye
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı arpa şehriye
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Şehriye tavaya alınır ve tereyağında kavrulup tepsiye alınır. Kuzu incik etleri ısınan tencereye alınır ve çevrilerek kavrulur. Üzerine sırasıyla küçük doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenir Biber ve domates salçası bırakılır. Sarımsak eklenir. Üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca suyu ile birlikte tepsideki şehriyelerin üzerine bırakılır. 200 derecede fırına verilir. Suyunu çekince fırından alınır.
AMONYAKLI PASTA
Muhallebisi için:
2 kilo süt
2 su bardağı şeker
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hamuru için:
1 yemek kaşığı amonyak
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
aldığı kadar un
2 kilo süt
2 su bardağı şeker
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hamuru için:
1 yemek kaşığı amonyak
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Süt, şeker ve pirinç unu tencereye alınır. 1 yumurta kırılır ve karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır. 1 paket vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 1 fincan süt, şeker ve eritilmiş tereyağ eklenir. 1 yemek kaşığı amonyak ilave edilir. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 adet beze elde edilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Her biri teker teker 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğutulur.
İlk pişirdiğinizde amonyak kokusu oldukça baskın olacaktır. Bu sizi korkutmasın çünkü sonrasında amonyak kokusundan eser kalmayacaktır ve hiç bir zararı yoktur.
Fırından çıkıp soğuyan 6 yufka üst üste konur. Aralarına muhallebi sürülür ve doğranan çilek dizilir. Pastamız sunuma hazırdır. İsteğe bağlı olarak muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 1 fincan süt, şeker ve eritilmiş tereyağ eklenir. 1 yemek kaşığı amonyak ilave edilir. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 adet beze elde edilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Her biri teker teker 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğutulur.
İlk pişirdiğinizde amonyak kokusu oldukça baskın olacaktır. Bu sizi korkutmasın çünkü sonrasında amonyak kokusundan eser kalmayacaktır ve hiç bir zararı yoktur.
Fırından çıkıp soğuyan 6 yufka üst üste konur. Aralarına muhallebi sürülür ve doğranan çilek dizilir. Pastamız sunuma hazırdır. İsteğe bağlı olarak muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder