Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
5 adet yufka
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
500 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Servis İçin:
Çeri domates
Maydanoz
Hazırlanışı:
Yumurta, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve kabartma tozu iyice çırpılır, İçerisine peynir ve doğranmış maydanoz ilave edilir. Yağlanan fırın tepsisine yufkanın biri kenarları tepsinin dışına taşacak şekilde serilir. Hazırlanan sütlü karışım sürülür. Kalan 4 yufkanın 3 tanesi parçalanır. Parçaların yarısının aralarına karışım sürülerek tepsiye yayılır. Üzerine iç harç yayılır ve parçalanan diğer yufkalar tekrar soslanark tepsiye döşenir ve kalan iç harç üzerine yayılır. Son yufka en üste kapatılır. Kalan sos böreğin üzerine gezdirilir ve böreğe bıçak ile delikler açılır.
Su ve süt karıştırılıp böreğin üzerine gezdirilip üzeri yağlı kağıt ve folyo ile kapatılarak 200 derece fırında pişirilir. 40 dakika sonra böreğin üstündeki folyo açılarak, üzeri kızaran kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder