25 Mayıs 2015 Pazartesi Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 25.05.2015



25 Mayıs 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 25.05.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 25 mayıs 2015 pazartesi son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 25 Mayıs 2015, nurselin mutfağı 25 Mayıs pazartesi tarifleri izle






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..



KUBBELİ PASTA

Malzemeler:

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

1 su bardağı un


Muhallebisi için:

5 su bardağı süt

1, 5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker derin bir kaba alınıp çırpılır. Köpürünce vanilyası, kabartma tozu ve unu eklenip tekrar çırpılır. Üzerine yağlı kağıt serilen dikdörtgen fırın tepsisine alınır ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.  Süt, un, şeker tencereye konur çırpılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp tereyağ bırakılır ve eriyene kadar tekrar çırpılıp soğumaya bırakılır. - Fırından çıkan kek kaynarlığını atınca üzerine soğuyan muhallebiden ince bir tabaka sürülür.Sıkı olacak şekilde rulo gibi sarılıp buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.


Kubbe şeklini vericek olan kabın üzerine streç film serilir. Dolaptan çıkan rulo pasta 1 parmaktan biraz daha ince dilimlenerek streç filmin üzerine dizilir. Soğuyan muhallebinin yarısı içine konur ve muz dilimleri bırakılır. Kalan muhallebi dökülür ve yine dilimlerle üstü kapatılır. 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra çıkarılır ve ters çevrilerek sunuma alınır.


ŞEFTALİ KURABİYE



Malzemeler:

Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

 
Hamuru için:

3 su bardağı un

250 g tereyağ

2 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri


Renklendirmek için:

sarı gıda boyası

kırmızı gıda boyası

toz şeker

Üzeri için:

 taze nane

Hazırlanışı:

Süt, şeker, un ve mısır nişastası tencereye alınır çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Geniş bir kaba 2 adet yumurta kırılır. 250 g tereyağ ve 1 bardak pudra şekeri eklenir. Ortalama 3 bardak unla hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan cevizden biraz küçük bezeler elde edilir. Ceviz kabuğunun dışta kalan yüzeyi bu bezelerle kaplanır. 185 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişme süresi ortalama 25 dakikadır. Bunun her fırında değişebileceğini unutmayınız. 


Fırından çıkan hamurlar kaynarlığını atınca ceviz kabuklarından ayrılır. Kabuğun şeklini almış olacaktır. 2 hamurun arasına soğuyan muhallebi konur ve birleştirilir. Şeftali şeklini almış olacaktır. Dış yüzeyi önce sulandırılan sarı ve kırmızı gıda boyasına sonra toz şekere bulandırılır. Tepesine ikili nane yaprağı konup sunuma alınır.







ÇUŞKA BÖREĞİ


Malzemeler:
10 adet kırmızı biber
150 gram lor peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Kırmızı biberler közlenir. Közlendikten sonra kabukları soyulur. Baş kısımları kesilir ve içleri alınır. Çökelek süzme yoğurt, dereotu ve baharat karışımından hazırlanan iç harçla doldurulur. Önce una sonra yumurtaya bulanıp bol yağda kızartılır ve sunuma alınır.



DAMAT PAÇASI

Malzemeler:
İçi İçin:
1 bütün tavuk
3 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber

Hamur İçin:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
Su

Sos İçin:
5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yumurta sarısı
Tuz

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı:
Geniş bir kana 3 bardak un konur. Sıvı yağ eklenir. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Tavuk eti bol suda haşlanır ve didiklenir. Küçük doğranarak haşlanan patatesler, havuçlar ve bezelyeler ile birleştirilir. Karabiberi ve tuzu atılıp iç harcı hazırlanır. Yoğurulan hamurdan 4 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 5 dakika kadar kurutulur. 1 yufka alınır ve üzerine eritilen tereyağı gezdirilir. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin kalın taraflarına hazırlanan harçtan konur. Rulo yapılır ve dolanarak gül şekli verilir. Kalan 3 yufkaya da aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve son olarak tekrar eritilen tereyağı sürülüp 200 derecede fırına verilir. Ortalama pişme süresi 30 dakikadır. Piştikten sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan gezdirilir ve çekmesi için tekrar 5 dakika kadar fırına verilir. Yoğurt ve un tencereye alınır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. yumurtanın sadece sarısı kırılır. Çırpılarak haşlanan tavuğun suyundan 5 bardak ilave edilir ve altı açılır. Kaynayıp kıvam alınca sirkesi eklenip ocaktan alınır. - Suyunu çeken ve fırından alınan börekler sunum tabağına konur. Üzerine hazırlanan sarımsaklı ve sirkeli sosu gezdirilir. Yağda yakılan pul biber ve kuru nane ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}