Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 adet baklavalık yufka
1 avuç çekilmiş antep fıstığı
2-3 yemek kaşığı şeker
Tereyağı
Kaymak
KATMER
Malzemeler:
1 adet baklavalık yufka
1 avuç çekilmiş antep fıstığı
2-3 yemek kaşığı şeker
Tereyağı
Kaymak
Hazırlanışı:
Yufka tezgahın üzerine serilir, tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürülüp üzerine fıstık serpilir. Sonra şeker eşit miktarda serpiştirilip üzerine parça parça sade kaymak koyularak önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlanır.
Tereyağı sürülen teflon geniş bir tavada, kısık ateşte sürekli kontrol ederek kızartılır. Servis tabağına alınıp dilimlenerek üzerine fıstık ve kaymak koyup sıcak servis yapılır.
Tereyağı sürülen teflon geniş bir tavada, kısık ateşte sürekli kontrol ederek kızartılır. Servis tabağına alınıp dilimlenerek üzerine fıstık ve kaymak koyup sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder