12 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 12.03.2015



12 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 12.03.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 12 mart 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 12 mart 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan sufle tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SUFLE

Malzemeler:
4 kaşık un
5 kaşık şeker
250 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
110 gr toz şeker
1 paket vanilya
8 adet yumurta

Süslemek için:
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Bitter çikolata benmari usulü  eritilir. Eriyince  tereyağı eklenerek iyice karıştırılır.8 adet yumurtanın sarısı ayrılır. 3 tanesinin akı başka bir kaba alınır ve köpürene kadar mikserle çırpılır.Yumurta sarılarının olduğu kaba şeker eklenip mikserle köpürene kadar çırpılır. Eritilen çikolata ve tereyağı karışımı eklenir ve tekrar çırpılır. Köpürtülen 3 yumurtanın akı da karışıma ilave edilerek kaşıkla karıştırılır. 5 kaşık unu eklenir ve tekrar karıştırılır.Oluşan harç sufle kaplarına konur. Dolapta 5-10 dakika bekletilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-6 dakika üstü kabarana kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servis edilir.





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan çiçekli poğaçalar tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇİÇEK POĞAÇA

Hamuru için:
7 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 bardak ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta

İç harcı için:
4 adet patates
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

Üzeri İçin:
1 tutam çörek otu
1 tutam çekirdek içi
yumurta sarısı

Hazırlanışı:
un geniş bir kaba alınır. Tuz, toz şeker ve maya eklenir. Ilık su,1 bardak süt, sıvı yağ yumurta eklenir. 2. Yumurtanın sadece akı konur ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmak üzere dinlendirilir. Patates haşlanıp rendelenir ve İçine dereotu doğranır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu eklenip harmanlanır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. çay tabağı büyüklüğünde açılır, iç harcı konur ve bohça gibi kapatılır.Büzülen kısım altta kalacak şekilde ters çevrilerek bıçakla kenarlarından kesikler atılır. Kesilen parçalar bükülerek çevrilir. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Ayrılan yumurta sarısı bir tutam toz şeker ve sıvı yağ çırpılıp yüzeyine sürülür.  Çörek otu ve ayıklanmış ayçekirdeği ile süslenerek önceden ısıtılan fırına sürülür. 

12 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı muzlu rulo pasta tarifi, muzlu rulo pasta nasıl yapılır, muzlu rulo pasta tarifi, muzlu rulo pasta  malzemeleri, muzlu rulo pasta  nasıl pişirilir, muzlu rulo pasta nasıl yapılır,







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan muzlu rulo pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


MUZLU RULO PASTA
Malzemeler:
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için:
4 bardak su
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:
2 adet muz

Hazırlanışı:
 Yumurtaların akı ve beyazı ayrılır beyazı iyice çırpılır. Kar gibi olana kadar çırpılan yumurta akına Şeker ilave edilip karıştırılır.Yumurta sarıları tek tek yumurta akına eklenerek karıştırılır.En son kabartma tozu, vanilya ve un eklenir. Beyaz hamurdan 4 yemek kaşığı ayrılıp diğer hamura kakao eklenip karıştırılır.Ayrılan beyaz hamura 1 tatlı kaşığı un eklenip karıştırılır ve krema torbasına alınır. Yağlı kağıt serilen kare tepsiye krema torbası ile kareler yapılır ve dolapta bekletilir.Muhallebi için vanilya, damla sakızı ve  yağ dışındaki bütün malzemeler  ocakta kıvamını alan kadar pişirilir.Pişen muhallebi ocaktan alınıp damla sakızı, vanilya ve yağ eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Tepsi dolaptan alınıp üstüne kakaolu kek hamuru dökülür ve 180 derece sıcak fırında pişirildikten sonra ılımaya bırakılır.Ilıyan kekin her tarafına krema sürülür ve arasına muz koyularak rulo şeklinde sarılır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}