04 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Kars Yemekleri



4 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kars yemekleri, şirin pilavı tarifi, farah dibe tarifi, gafil gonah tatlısı





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

FARAH DİBE TARİFİ

Malzemeler:
-Yarım kuzu kaburga
- 3 adet patlıcan
- 3 adet sivri biber
- Yarım kilo arpacık soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
 -Kaburga kemikler üstte kalıp çanak şekli alacak şekilde dikilip su ile ocağa alınır
- Kaynayıp köpüğü çıkına kadar pişirilir
- Sebzeler doğranıp tuz ve karabiber ile karıştırılır
- Tepsiye alınan etin ortası sebze ile doldurulup fırın poşetine alınır
- Kalan sebzede fırın poşetine alınıp 180 derece fırında pişirilir
- Yemek sebze ile servis edilir
 
ŞİRİN PİLAVI
 

Malzemeler:
-11 çay bardağı pirinç
- 20 adet kuru kayısı
- 10 adet hurma
- 1 çay bardağı siyah üzüm
- 1 adet lavaş ekmeği
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- Kaşık ucu ile safran

Hazırlanışı:
- Pirinç üstünü geçecek kadar su ile haşlanıp süt eklenir
- Pirinç kısık ateşte pişirilir
- Pişen pirinç süzülür
- Lavaş ekmeği tereyağı ile kızartılıp üstüne pirinç dökülüp demlenmeye bırakılır
- Safrana kaynar su eklenip üstü kapatılır
- Kayısı ve hurma yağda kavrulur
- Diğer malzemelerde eklenip kavrulur
- Demlenen pilav servis tabağına alınıp meyveler ile süslenir
- En son safran üzerine gezdirilir


GAFİL GONAH TATLISI
 

Malzemeler:
 -2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 3 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat
- 1 çay bardağı bal

Hazırlanışı:
- Tereyağı tavaya alınıp eritilir
- Un ve zerdeçal eklenip karıştırılır
- Un eriyince 2 bardak kadar sıcak su eklenip kıvamını alana kadar pişirilir
- Krep halini alana kadar pişirilir
- Servis tabağına alınan tatlıya bal gezdirilip 7 çeşit baharat ile süslenir




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}