Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
FARAH DİBE TARİFİ
Malzemeler:
-Yarım kuzu kaburga
- 3 adet patlıcan
- 3 adet sivri biber
- Yarım kilo arpacık soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
-Kaburga kemikler üstte kalıp çanak şekli alacak şekilde dikilip su ile ocağa alınır
- Kaynayıp köpüğü çıkına kadar pişirilir
- Sebzeler doğranıp tuz ve karabiber ile karıştırılır
- Tepsiye alınan etin ortası sebze ile doldurulup fırın poşetine alınır
- Kalan sebzede fırın poşetine alınıp 180 derece fırında pişirilir
- Yemek sebze ile servis edilir
ŞİRİN PİLAVI
Malzemeler:
-11 çay bardağı pirinç
- 20 adet kuru kayısı
- 10 adet hurma
- 1 çay bardağı siyah üzüm
- 1 adet lavaş ekmeği
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- Kaşık ucu ile safran
Hazırlanışı:
- Pirinç üstünü geçecek kadar su ile haşlanıp süt eklenir
- Pirinç kısık ateşte pişirilir
- Pişen pirinç süzülür
- Lavaş ekmeği tereyağı ile kızartılıp üstüne pirinç dökülüp demlenmeye bırakılır
- Safrana kaynar su eklenip üstü kapatılır
- Kayısı ve hurma yağda kavrulur
- Diğer malzemelerde eklenip kavrulur
- Demlenen pilav servis tabağına alınıp meyveler ile süslenir
- En son safran üzerine gezdirilir
GAFİL GONAH TATLISI
Malzemeler:
-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 3 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat
- 1 çay bardağı bal
Hazırlanışı:
- Tereyağı tavaya alınıp eritilir
- Un ve zerdeçal eklenip karıştırılır
- Un eriyince 2 bardak kadar sıcak su eklenip kıvamını alana kadar pişirilir
- Krep halini alana kadar pişirilir
- Servis tabağına alınan tatlıya bal gezdirilip 7 çeşit baharat ile süslenir
0 yorum:
Yorum Gönder