Sandal Köfte



 sandal köfte tarifi, kaşarlı sandal köfte, köfte tarifi, sandal köfte nasıl yapılır,


Malzemeler:
400 gr. köftelik kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber, köfte baharatı
1 çorba kaşığı salça

Mantarlı harç için:
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. mantar
2 adet sivri biber
1 orta boy domates
tuz, karabiber
75 gr. kaşar rendesi

Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısını, bayat ekmek içini, tuzu, baharatları,  ve rendelenmiş soğanı ekleyerek iyice yoğuralım. Yumurta iriliğinde parçalar kopararak elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kase şeklini almasını sağlayalım. Köfteleri hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200 derece ısılı fırında hafifçe kızarana dek pişirelim. Bu arada tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
İnce uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip, suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Küçük doğranmış sivri biberleri, doğranmış domatesi, tuzu ve karabiberi ilave ederek 2-3 dk. daha kavuralım. Köfteleri fırından alıp mantarlı harcı köftelerin boşluklarına tepeleme bir şekilde dolduralım. Üzerine kaşar rendesi serpelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltıp köfteleri, 200 derece ısıtılmış fırında, kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirelim.
 .

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}