8 kişilik
►4 su bardağı ince köftelik bulgur
►1 yemek kaşığı domates salçası
►1 çay bardağı kırmızı pul biber
►1 paket 5 türlü baharat
►1 adet büyük boy soğan
►3-4 diş sarımsak
►1/2 kg. yağsız sinirsiz dana kıyması (2 kez çekilmiş)
►250 gr. yeşil soğan
►1 demet maydanoz
►Tuz
Yapılışı:
Bulgur, salçalar, baharat, İncecik kıyılmış soğan ve tuz hafif su ile karıştırılır. Birkaç dakika kadar yoğrulur. Et ilave edilir.
Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan katılır. Bir iki dakika kadar yoğurduktan sonra, sıkım yapılır. Bol yeşillikle servis edilir.( Etli yapmak istemeyenler 2 adet haşlanmış patatesi et yerine kullanabilir.)
(1 kişilik çiğ köfte 545 kalori)
0 yorum:
Yorum Gönder