27 Aralık 2014 5 Çayı Yılbaşı Tarifleri- Çam Ağacı Poğaça Tarifi-Şapkalı Browni Tarifi-Kardan Adam Pastası Tarifi



27 Aralık 2014 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kardan adam pastası tarifi, çam ağacı poğaça tarifi, 5 çayı şapkalı browni tarifi, yılbaşı tarifleri



Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.

Tijen Aktay'ın sunumuyla yine hayata tat katacak tarifler sizlerle buluşuyor. Bu hafta yılbaşı sofralarınızı süsleyecek üç güzel tarifle ekranlara geldi. İşte muhteşem tarifler:

Kardan Adam Pastası
Malzemeler:
Tabanı için:
- 2 paket kakaolu hazır pandispanya keki
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Üzeri İçin:
- 2 poşet toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 500 gram Hindistan cevizi
1 çay bardağı damla çikolata
-Süslemek için şekerlemeler ve şeker hamuru

Hazırlanışı:

- Krema için süt, yumurta sarısı ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp tere yağı ve vanilya eklenir ve mikserde çırpılır
- Güzelce çırpılan muhallebiye toz krem şanti eklenip tekrar çırpılır ve soğumaya bırakılır
- Kardan adamın gövdesi için kekin kenarları çıkartılır
- Diğer kek den ise yuvarlak kesilip baş kısmına yerleştirilir
- Keklerin arası soğumuş krema ile kaplanıp kestane şekerleri ile süslenir
- Keki kaplamak için süt ve toz krem şanti çırpılır
- Pasta krem şanti ile kaplanır
- Krem şanti Hindistan cevizi ile kaplanır
- Kardan adamın düğmeleri, gözleri, burnu, ağzı ve atkısı yapılır
- Kardan adam pastası hazır

Çam Ağacı Poğaça
Malzemeler:

1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı ılık su
- ½ su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin:- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 250 gram sucuk
-Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
- Domates püresi
- 2 adet kırmızı biber
- Bir kaç dal taze nane



Hazırlanışı:

- Hamur için kuru malzemeler karıştırılır ve ortası açılıp sıvı malzemeler eklenir
- Hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan hamurdan 30 beze ayrılır
- Bezeler açılıp sucuk ve rende kaşar ile doldurulur ve yuvarlak yapılır
- Yuvarlak hamurlarla resimde görülen şekil verilir
- Yuvarlaklara yumurta sarısı sürülür fırına verilir
- Kızaran poğaçalar fırından alınır
- Üzerine domates püresi sürülür, ince kıyılmış maydanoz, nane  ve biber ile süslenir

Şapkalı Browni
Malzemeler:


- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 140 gram tere yağı
- 260 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 200 gram iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
150 gram krema
- 200 gram bitter çikolata
- 750 gram iri çilek
- Çırpılmış krem şanti


Hazırlanışı:

- Tereyağı ve bitter çikolata beraber eritilir ve soğumaya bırakılır
- Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır
- Tere yağı karışımı çırpmaya devam ederken yumurtaya eklenir
- Diğer malzemeler eklenip karıştırılır
- Yağlı kağıt serili kare tepsiye harç yayılır
- 160 derce sıcak fırında 30-35 dakika pişirilir ve 5 dakika fırında dinlendirilir
- Fırından çıkarılıp kek kalıbından çıkarılır soğumaya bırakılır
- Krema ve bitter çikolata eritilip soğuyunca kekin üstüne yayılır
- Dolapta brownie kek donmaya bırakılır
- Donunca küp küp kesilir ve resimdeki gibi süslenir


PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. gerçekten harika bir programdı brovni çok guzel

    YanıtlaSil

}