10 Aralık 2014 Yeşil Elma Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 10 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 10 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta ayvalı kup, oktay usta ayvalı kup tarifi, oktay usta Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması, oktay usta Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi, oktay usta köfteli kebap, oktay usta köfte tarifi, oktay usta köfteli kebap tarifi.

Ayvalı Kup Tarifi:
3 ayva
1 su bardağı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
6 tane karanfil
Su
Kreması: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 vanilya, 1 poşet köpürtülmüş şanti

Ayva kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye boşaltıp üzerine şekeri koyup aralara karanfili serpiyoruz.Biraz da su ve birkaç damla gıda boyası ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Ayvalar suyunu bırakıp çekince ocaktan alıyoruz.Ayvalar soğurken;
Krema malzemelerini (şanti hariç) tencereye ekleyip çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamlanınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi de içine ekliyoruz ve mikserle çırıpıyoruz. Servis kaplarına ayvaları paylaştırıp, üzerlerine kremayı koyuyoruz.
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi:
20 kabak çiçeği
1 kase lor
1 yumurta
200 gr beyaz peynir
2 dal taze soğan
1 tutam maydanoz

Sosu: 1 yumurta, 1şişe maden suyu,1 tatlı kaşığı salça, 4 yemek kaşığı un,tuz
Kabak çiçeklerinin tohumlarını temizliyoruz, ve yıkıyoruz.1 kase lor peynirini karıştırma kabına alıyoruz. Beyaz peynir, soğan, maydonoz ve yumurtayı da ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı kabak çiçeklerinin içerisine dolduruyoruz. Ayrı bir tabağa yumurtayı kırıyoruz. Üzerine maden suyu, salça ve tuzu ekliyoruz, karıştırıyoruz. Doldurduğumuz kabak çiçeklerini bu sosa bulayarak sıvıyağda kızartıyoruz.

Köfteli Kebap Tarifi:
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 yumurta
1 tutam maydanoz
Galeta unu, tuz, karabiber
Servisi: 1 kase yoğurt, 1 kase domates soru, 1 yemek kaşığı domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, tırnak pide, tereyağı
Köfteli Kebap Hazırlanışı: Öncelikle köfte harcını hazırlıyoruz. Soğan, kıyma, yumurta, maydanoz, galeta unu, tuz, karabiber ile.Oval şekil verdiğimiz köfteleri sıvıyağda kızartıyoruz. Ayrı bir tavaya domates sosunu, domates salçasını koyup pişmeye bırakıyoruz.Kıvamı koyulaşırsa biraz sıcak su ile çözebiliriz.Tırnak pideleri küp küp doğruyoruz.Üzerine çırpılmış yoğurdu ve sosu gezidiriyoruz.Kızarttığımız köfteleri de üzerine koyuyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp toz kırmızı biber ekliyoruz.Servis tabağındaki kebaba döküyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}