Ayvalı Kup Tarifi:
3 ayva
1 su bardağı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
6 tane karanfil
SuKreması: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 vanilya, 1 poşet köpürtülmüş şanti
Ayva kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye boşaltıp üzerine şekeri koyup aralara karanfili serpiyoruz.Biraz da su ve birkaç damla gıda boyası ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Ayvalar suyunu bırakıp çekince ocaktan alıyoruz.Ayvalar soğurken;
Krema malzemelerini (şanti hariç) tencereye ekleyip çırpma
teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamlanınca tencereyi ocaktan alıp
soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi de içine ekliyoruz
ve mikserle çırıpıyoruz. Servis kaplarına ayvaları paylaştırıp, üzerlerine kremayı
koyuyoruz.
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi:
20 kabak çiçeği1 kase lor
1 yumurta
200 gr beyaz peynir
2 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
Sosu: 1 yumurta, 1şişe maden suyu,1 tatlı kaşığı salça, 4
yemek kaşığı un,tuz
Kabak çiçeklerinin tohumlarını temizliyoruz, ve yıkıyoruz.1
kase lor peynirini karıştırma kabına alıyoruz. Beyaz peynir, soğan, maydonoz ve
yumurtayı da ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı kabak çiçeklerinin içerisine
dolduruyoruz. Ayrı bir tabağa yumurtayı kırıyoruz. Üzerine maden suyu, salça ve
tuzu ekliyoruz, karıştırıyoruz. Doldurduğumuz kabak çiçeklerini bu sosa
bulayarak sıvıyağda kızartıyoruz.
Köfteli Kebap Tarifi:
1 adet soğan
500 gr kıyma1 yumurta
1 tutam maydanoz
Galeta unu, tuz, karabiber
Servisi: 1 kase yoğurt, 1 kase domates soru, 1 yemek kaşığı
domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, tırnak pide, tereyağı
Köfteli Kebap Hazırlanışı: Öncelikle köfte harcını
hazırlıyoruz. Soğan, kıyma, yumurta, maydanoz, galeta unu, tuz, karabiber
ile.Oval şekil verdiğimiz köfteleri sıvıyağda kızartıyoruz. Ayrı bir tavaya
domates sosunu, domates salçasını koyup pişmeye bırakıyoruz.Kıvamı koyulaşırsa
biraz sıcak su ile çözebiliriz.Tırnak pideleri küp küp doğruyoruz.Üzerine
çırpılmış yoğurdu ve sosu gezidiriyoruz.Kızarttığımız köfteleri de üzerine
koyuyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp toz kırmızı biber
ekliyoruz.Servis tabağındaki kebaba döküyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder